CBR zet belangrijke stap in vernieuwing - Jongepier Verkeersopleidingen

CBR zet belangrijke stap in vernieuwing

CBR zet belangrijke stap in vernieuwing

Vanaf vandaag, 20 november, kunnen bedrijfsartsen het keuringsverslag voor een CDE rijbewijs online indienen.

In samenwerking met ZorgDomein heeft het CBR daarvoor een artsenportaal geopend dat snelle, veilige, digitale communicatie tussen arts en CBR mogelijk maakt.

Hiermee zet het CBR een grote stap in de vernieuwing van de online dienstverlening. Met het nieuwe artsenportaal kunnen wij de hele keten volledig digitaal laten verlopen. Van aanvraag van de klant,  verwijzing naar een arts, terugkoppeling van de keuringsarts tot en met het besluit van het CBR. Dit werkt veel sneller en voorkomt ook vertraging door onduidelijkheden.

Beter en sneller

De mogelijkheid om online verslagen in te dienen, stellen we in eerste instantie alleen beschikbaar aan de bedrijfsartsen die keuringen verrichten voor beroepschauffeurs (groot rijbewijs). Als dit goed verloopt, gaan we de ZorgDomein-codes ook meesturen aan onze andere klanten. Digitaal ingediende keuringsverslagen komen realtime bij het CBR binnen. Er is dan minder kans op fouten, bijvoorbeeld omdat onvolledig ingevulde formulieren niet verstuurd kunnen worden. Ook kwijtgeraakte post hoort tot het verleden. CBR heeft er alle vertrouwen in dat deze volgende stap in het digitaliseringsproces van Rijgeschiktheid er voor zorgt dat klanten veel sneller een besluit krijgen.

Per direct een code

Een beroepschauffeur die digitaal via MijnCBR zijn Gezondheidsverklaring invult, niet medisch bekend is bij het CBR en geen complex medisch beeld heeft, ontvangt vrijwel meteen een verwijsbrief en een keuringsverslag in zijn inbox op MijnCBR.

Heeft hij zijn verklaring per post verstuurd, en ook in de verklaring niet aangegeven dat hij verder digitaal wil communiceren, dan ontvangt hij de verwijzing en het keuringsverslag per post.

In de digitale en papieren verwijsbrief van het CBR is een ZorgDomein-code opgenomen. Deze code neemt hij mee naar de afspraak met de arts.

Account bij ZorgDomein

Met deze codes kan de arts zijn bevindingen digitaal delen met het CBR, via zijn account bij ZorgDomein. ZorgDomein is het grootste Nederlandse platform voor communicatie tussen huisartsen en specialisten.

Eerst zelf invullen

Nieuw in de procedure is daarnaast dat de aanvrager van de keuring altijd eerst alleen de antwoorden op zijn eigen vragen instuurt. Het CBR checkt dan direct of naast een keuringsverslag ook andere verwijzingen noodzakelijk zijn. Zo hoeft de klant niet twee keer (dezelfde) arts te bezoeken.

Meer informatie

Bent u arts en wilt u meer weten over hoe u uw verslagen en rapporten digitaal kunt gaan indienen? Kijk dan op cbr.nl/artsenportaal.

Deel dit blog op social media

.....

Lessen i.v.m. Coronavirus!

Beste cursisten,

Bijscholing:

Alle bijscholingen tot en met 28 april 2020 worden gaan door via een webinar.

Cursisten krijgen hiervoor een mail met activeringscode.

 

Extra ingepland!! Bijscholing via webinars!! IBKI goed gekeurd!!

Nog niet opgeven voor een aantal bijscholingen is nog plaats!! Mel je aan via: inschrijven bijscholing

De examens bij IBKI gaan t/m 28 april 2020 niet door!

 

Nieuwe opleidingen starten via webinar en blended learning voor auto, motor, vrachtauto, bus en aanhangwagen!

Goed nieuws voor onze B, A, C, D en E cursisten!
De theorie-lessen gaan door via webinars en blended learning totdat we weer fysieke klassikale lessen mogen geven.
Dit gebeurt op afstand via webinars en ons online lessysteem waarbij de klas en docent met elkaar in contact staat.
De praktijklessen vinden t/m 28 april geen doorgang!

Met vriendelijke groet,

Team Jongepier Verkeersopleidingen