Broem-ritbegeleider | Jongepier Verkeersopleidingen

Cursus tot Broem-ritbegeleider

BROEM is een landelijk initiatief van ANWB, Bovag-rijscholen en Veilig Verkeer Nederland, bedoeld om senioren een beter inzicht te geven in het verkeer. Zo kan iedereen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig mobiel blijven.

De BROEM-cursussen, ook wel BROEM-dagen genoemd, worden per gemeente georganiseerd door afdelingen van Veilig Verkeer Nederland. Vaak gebeurt dit in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen, Ouderenorganisaties, een (deel) gemeente en/of een gecertificeerde rijinstructeur. De gemeente subsidieert de projecten, waardoor de bijdrage van de deelnemers beperkt kan blijven.

De cursus van BROEM biedt de oudere automobilist een ontspannen gelegenheid om tijdens een rit een deskundig advies over zijn of haar rijstijl te krijgen. De rit wordt afgenomen in de eigen auto, onder begeleiding van een erkende rijinstructeur of CBR-examinator.

Deelnemers krijgen een theorie- en een praktijkexamen, zonder dat dit consequenties heeft voor het rijbewijs. Zij krijgen advies over hun verkeerskennis en rijgedrag. Daarnaast worden gezichts- en gehoorvermogen getest en geeft een bewegingsdeskundige tips om langer mobiel te blijven.

Om de Broemcursus te mogen geven dient u in het bezit te zijn van het certificaat “Broem-ritbegeleider”.

Jongepier Verkeersopleidingen Nederland verzorgt de cursus tot Broem-ritbegeleider en is erkend door Broem.

De cursus duurt 1 dag.

Kosten


De kosten zijn € 275,00 Btw vrij. (telt niet meer mee voor de verplichte bijscholing)
Let op: niet alle cursussen tot Broem-ritbegeleider zijn erkend. Slechts twee WRM opleiders in Nederland zijn erkend door de Broem-organisatie. Jongepier Verkeers Opleidingen is er trots op één van de twee geselecteerde opleiders te zijn.

Cursusdata Aalsmeer

Broem-ritbegeleider 27-10-2015


Inschrijven voor de cursus tot Broem-ritbegeleider


Cursus tot broem-ritbegeleider

  • Factuurgegevens indien afwijkend

 

Verificatitie