Hoe word je rijinstructeur? - Jongepier Verkeersopleidingen

Hoe word je rijinstructeur?

Jongepier Verkeersopleidingen

Hoe word je rijinstructeur?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? En ga je graag met mensen om?

Vind je het leuk om mensen iets te leren en veel op de weg te zijn. Dan is een opleiding volgen tot rijinstructeur een goed idee!” Als rijinstructeur heb je een creatieve, verantwoordelijke en afwisselende baan met veel sociale contacten. Tevens heb je veel vrijheid om je dag in te delen. Vanwege de constante vraag naar rijinstructeurs is een opleiding tot rijinstructeur een goede investering!

Een baan als rijinstructeur. In loondienst of als ondernemer.

Maar hoe word je nou rijinstructeur?

Om rijinstructeur te worden ben je bij Jongepier ben je aan het juiste adres, want wij hebben ruim 9000 nieuwe rijinstructeurs opgeleid. Wij hebben WRM gecertificeerde instructeurs vanuit de praktijk, die u veel persoonlijke aandacht geven en uitstekend zullen begeleiden.

We hebben een tweetal opleidingsvarianten. Onze opleidingen zijn prima te combineren naast je baan en gezin.

Reguliere opleiding rijinstructeur:  Je komt 1 keer per 2 weken naar school op maandag of zaterdag. De opleiding duurt 5,5 maand exclusief stage.

Spoedopleiding rijinstructeur:  Je komt 1 keer per week naar school op vrijdag, zaterdag of dinsdagavond. De opleiding duurt 3,5 maand exclusief stage.

Opleidingen met klassikale bijeenkomsten en online begeleiding:

Het is een combinatie van thuisleren met behulp van de computer, internet en praktijklessen. Met klassikale bijeenkomsten en rechtstreekse communicatie in de digitale leeromgeving, waarborgen we de voortgang en de kwaliteit.

Daarnaast heeft blended learning andere voordelen. Cursisten kunnen thuis leren op momenten dat het hen uitkomt. Gefilmde instructielessen en praktijksituaties kunnen, zoveel als gewenst, opnieuw worden beluisterd en bekeken. Informatie is zowel via het computerscherm als op papier beschikbaar. Door minder klassikale bijeenkomsten, hebben cursisten weinig reistijd en nieuwe (presentatie) technieken maken het leren leuker en effectiever.

Gefilmde instructielessen

Via ons online lessysteem kunt u de filmlessen bekijken, teksten uit het lesboek lezen (én uitprinten), opdrachten maken en naar uw docent sturen. In de filmlessen wordt de theorie uitgelegd. Per onderwerp ziet u een docent die het onderwerp kort en duidelijk uitlegt. Daarbij wordt de docent aangevuld met een grafische presentatie waarmee de uitleg wordt ondersteund. Nog een voordeel is het feit dat u de filmlessen zo vaak kunt bekijken als u wilt.

Online lessysteem

In uw eigen tijd bestudeert u de lesstof, elke les sluit u af met een toets die u via het systeem naar uw docent stuurt. De toetsen bestaan uit open en multiplechoicevragen.  De docent bespreekt op de eerstkomende klassikale bijeenkomst de uitslagen  met u en uw mede cursisten. Naast de toetsen via het systeem  krijgt u elke bijeenkomst huiswerkopdrachten mee.

Toelatingseisen instructeursopleiding

Om examen aan te kunnen vragen voor de opleiding tot rijinstructeur categorie B, dien je in het bezit te zijn van het volgende:

Een Nederlands schooldiploma op minimaal LBO/VMBO-niveau; of

Een vergelijkbaar buitenlands diploma (vertaald en gewaardeerd naar het Nederlandse onderwijssysteem); en

Een geldig rijbewijs categorie B.

Opleiding

Hoe de opleiding is opgebouwd lees je hier.

Rijinstructeur worden
Wij hebben momenteel +100 vacatures en stages bij o.a. ANWB-rijopleiding, Instadrive, E&R opleidingen en andere rijscholen. Waarom bieden wij geen 100% garantie? Omdat jij zelf het sollicitatiegesprek voert. Maar wij bemiddelen je graag.

Wil jij ook rijinstructeur worden of nog meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op voor een gratis studiegids of een vrijblijvend gesprek. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 085-4859600. Je kunt ook een mail sturen naar info@jongepier.nl  Wij helpen je graag.

Lessen i.v.m. Coronavirus!

Beste cursisten,

Bijscholing:

Alle bijscholingen tot en met 28 april 2020 worden gaan door via een webinar.

Cursisten krijgen hiervoor een mail met activeringscode.

 

Extra ingepland!! Bijscholing via webinars!! IBKI goed gekeurd!!

Nog niet opgeven voor een aantal bijscholingen is nog plaats!! Mel je aan via: inschrijven bijscholing

De examens bij IBKI gaan t/m 28 april 2020 niet door!

 

Nieuwe opleidingen starten via webinar en blended learning voor auto, motor, vrachtauto, bus en aanhangwagen!

Goed nieuws voor onze B, A, C, D en E cursisten!
De theorie-lessen gaan door via webinars en blended learning totdat we weer fysieke klassikale lessen mogen geven.
Dit gebeurt op afstand via webinars en ons online lessysteem waarbij de klas en docent met elkaar in contact staat.
De praktijklessen vinden t/m 28 april geen doorgang!

Met vriendelijke groet,

Team Jongepier Verkeersopleidingen