Unieke en efficiënte leermethode​
Opleidingen op het hoogste niveau​
Een baangarantie van 99%​
Klanten vertellen score 9,5​

De nieuwe STAP aanvraagperiode is verzet van 02-01-2023 naar 28-02-2023 door het Ministerie!

€ 1000,- euro STAP-budget aanvragen voor je opleiding?

Studeren is nu extra aantrekkelijk! Want met het STAP-budget  via UWV kunnen werkenden en werkzoekenden per jaar tot € 1.000,- subsidie aanvragen voor het volgen van een opleiding. Hiermee wordt studeren een stuk aantrekkelijker!

De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie.

Verkeersopleidingen by Jongepier is aangesloten als opleider bij het STAP scholingsregister met veel opleidingen, die in aanmerking komen voor het STAP-budget van maximaal € 1.000,-.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Voorwaarden STAP-Budget

Het STAP-budget is een nieuwe regeling voor scholing en ontwikkeling. Tot 1 januari 2022 was het mogelijk om  scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Sinds die datum is dat niet meer mogelijk. 

De overheid wil scholing voor een brede doelgroep mogelijk maken.  Daarom is per 1 maart 2022 het STAP-budget gestart. Via STAP kunnen volwassen werkenden of werkzoekenden jaarlijks maximaal € 1.000 financiële hulp krijgen om scholing te betalen. Anders dan bij de vroegere belastingaftrek voor scholingskosten, hoeven mensen geen bedrag meer voor te schieten. Dat kan een voordeel zijn voor mensen met lagere inkomens en voor ouderen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar. Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij, want op=op.

Via het UWV loopt de inschrijving voor het STAP. Om STAP aan te vragen heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig, deze kun je aanvragen bij onze administratie.

Er is een beperkt bedrag beschikbaar voor STAP-budget. Als het bedrag voor deze aanvraagperiode op is dan kunt u nu geen toekenning voor STAP-budget meer ontvangen. U kunt het weer proberen in de volgende aanvraagperiode. Maak er dus er dus snel gebruik van!

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, wordt het STAP-budget overgemaakt aan Rijinstructeur by Jongepier.  

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. 

Aanvraagtijdvak Eerste startdatum*Uiterlijke startdatum
2 januari 202330 januari29 mei 2023

Het UWV kan het STAP-budget in sommige gevallen ook terugvorderen, indien je niet hebt voldaan aan de verplichtingen die zijn verbonden aan het STAP-budget. Het gaat om de verplichting om de scholing af te ronden, de verplichting om mee te werken aan onderzoek naar de rechtmatigheid van de subsidieverlening, en de meldingsplicht. 

Onder afronding verstaat het UWV:

  • Je rond de scholing af met een diploma of certificaat; of
  • Je hebt een aanwezigheids- of deelnemingspercentage van ten minste 80% (of ten minste 80% digitale activiteiten bij digitale scholing). 
  • Vraag het STAP-aanmeldbewijs op bij onze administratie
  • Meld je aan via het STAP-portaal via het UWV (STAP-budget | UWV | Particulieren) 

 De administratiekosten voor het aanvragen van het stapbudget bedragen € 59,95. 

Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met op 085-4859600 of [email protected]

Hoe werkt het STAP-budget?

De inschrijving voor het STAP-budget loopt via het UWV. Hiervoor is een STAP-aanmeldbewijs benodigd. Deze kun je aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Onze leerling administratie neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie over: Hoe werkt het STAP-budget?

Aanvraag STAP-budget

dag/maand/jaar

Over Jongepier

Door de kwaliteit van de dienstverlening voortdurend te toetsen en te bewaken is Rijinstructeur by Jongepier een betrouwbaar opleidingsinstituut.

Rijinstructeur by Jongepier is bij uitstek in staat de aangeboden opleidingen optimaal te verzorgen.

Lid van