Zelfrijdende auto vraagt om Rijbewijs 2.0 - Jongepier Verkeersopleidingen

Zelfrijdende auto vraagt om Rijbewijs 2.0

Zelfrijdende auto vraagt om Rijbewijs 2.0

De rijscholenbranche moet serieus gaan nadenken over het nieuwe rijbewijs: Rijbewijs 2.0. “Naast traditionele rijvaardigheidstraining zou het goed en veilig omgaan met zelfrijdende technologie een niet weg te denken onderdeel kunnen gaan vormen van de rijles. Dit kan rijscholen zelfs voordeel opleveren. Denk hierbij aan huidige rijbewijsbezitters die een bijscholingscursus gaan volgen.”

Dit schrijft Taede Tillema van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in een speciaal boekje dat onlangs ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van KiM is uitgekomen. Hierin worden feiten gecheckt en eventueel weerlegd. Tillema boog zich over de vraag ”Rijbewijs is in 2020 niet meer nodig’, zoals je tegenwoordig wel vaker ziet. Hij gelooft er niets van, maar gelooft er wel in dat het tijd wordt voor een nieuw rijbewijs met de hierbij behorende nieuwe manier van rijlessen.

Het complete verhaal van Taede Tillema staat in de februari-editie van Rij-instructie die zaterdag 14 januari verschijnt.

https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23288/zelfrijdende-auto-vraagt-om-rijbewijs-2-0

Deel dit blog op social media

.....

Vakantiesluiting!

 

Van zaterdag 15 februari 2020 tot maandag 24 februari 2020 zijn wij even bijtanken en gesloten i.v.m. de voorjaarsvakantie. Heeft u vragen stuur dan een mail naar info@jongepier.nl en u krijgt binnen 24 uur bericht.

 

Met vriendelijke groet,

Team Jongepier Verkeersopleidingen

 

 

Ontworpen en ontwikkeld in WordPress door Internetbureau Jun-E-Jay