10 procent Pokémon GO-spelers zoekt vanachter het stuur!

Deel via

Het jagen op Pokémon is een serieus probleem voor de verkeersveiligheid. Volgens onderzoek van verzekeraar Allsecur speelt 10 procent van de spelersterwijl ze autorijden en 16 procent doet dat op de fiets. De rest loopt (64 procent) of pakt een ander vervoersmiddel, zoals de bromfiets. Bovendien ondervindt een groot deel van de automobilisten steeds vaker hinder van het verkeersgedrag van Pokémon GO-spelers.

Rijinstructie pokemon

Veilig Verkeer Nederland (VVN) liet enige tijd geleden al weten dat het wacht ‘op de eerste Pokémon GO-dode’ en van deze cijfers zal VVN er niet geruster op worden.  Team Vier vroeg in opdracht van Allsecur aan 748 autorijders in hoeverre zij Pokemon GO-spelers tegenkomen in het verkeer en of zij er hinder van ondervinden. Nou en of. Ondanks alle waarschuwingen van de makers van de game ondervindt bijna twee op de vijf automobilisten hinder van Pokémon GO-spelende verkeersdeelnemers.15 procent van de automobilisten is wel eens een Pokémon GO-spelende automobilist tegengekomen in het verkeer terwijl 7 procent van de automobilisten zegt daadwerkelijk gehinderd te zijn door een andere automobilist die Pokémon GO aan het spelen was achter het stuur.

Rijstijl aanpassen
De autorijdende Pokémon GO-spelers geven wel aan hun rijstijl aan te passen als ze het spel aan het spelen zijn. Of zij dat doen omdat ze hun aandacht niet voldoende bij het verkeer kunnen houden of omdat ze bang zijn anders een zeldzame Pokémon te missen, is niet onderzocht.

 

 

Bron: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23080/10-procent-pokemon-go-spelers-zoekt-vanachter-stuur

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!