Motorrijden wordt steeds populairder. In Nederland alleen al halen tienduizenden personen per jaar hun motorrijbewijs. Ben jij op zoek naar een gevarieerde en dynamische baan? Dan is het volgen van de opleiding tot motorrijinstructeur jou op het lijf geschreven! Na het behalen van je motorrij instructeur certificaat krijg je niet alleen met de nieuwe generatie motorrijders te maken maar ook met de oude generatie. Heb ik je interesse gewekt? Volg dan de opleiding tot rijinstructeur motor bij Jongepier in Aalsmeer.

Dat ultieme gevoel van vrijheid. Het geeft een nieuwe dimensie aan genieten van het leven.

De populariteit van motorrijden stijgt aanzienlijk en voor velen is het een manier om even aan de realiteit te ontsnappen. Op de motor genieten zij van dit ultieme gevoel van vrijheid. Ben jij de volgende motorrijinstructeur die toekomstige motorrijders met de juiste kennis en praktijkervaring de weg op stuurt? Kom op, helm op en gas erop! De opleiding Motorrijinstructeur van Jongepier Verkeersopleidingen Nederland zorgt er niet alleen voor dat jij motorrijders op een verantwoordelijke manier laat motorrijden. Ook kennen wij een slagingspercentage van maar liefst 79,4%. Dat is maar liefst 15% hoger dan het landelijk gemiddelde. Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat jij de benodigde papier haalt om motorrij instructeur te worden!

Schrijf je in

Jarenlange ervaring voor de laagste prijs

Jongepier is al meer dan 39 jaar een begrip in de mobiliteitsbranche. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot de opleider met de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Wij hebben alle kennis en kunde die nodig is om jou op te leiden tot motorrijinstructeur. Wij bieden de opleiding rijinstructeur motor aan voor slechts € 2.334,00! Profiteer dus snel van onze kennis en ervaring tegen het beste tarief en schrijf je in voor onze motor instructeurs opleiding.

Heb je vragen?

Kwaliteit staat centraal bij Jongepier

Bij Jongepier staat kwaliteit centraal. Onze missie is dan ook om kwalitatief het beste opleidingsinstituut te zijn in de rijschoolbranche. Op deze manier willen wij actief ons steentje bijdragen aan een veiliger verkeer en streven wij naar de hoogste kwaliteit rijinstructeurs. Wij garanderen onze kwaliteit door constant onze dienstverlening te toetsen en te bewaken. Jongepier is bij uitstek in staat om rijinstructeur opleidingen te verzorgen en kan dit bewijzen door de hoge slagingspercentages in Nederland. Door onze altijd up-to-date, vooruitstrevende en innovatieve lesmethodes zijn wij met recht een betrouwbaar opleidingsinstituut.

Over Jongepier

Een baan na je opleiding rijinstructeur motor

Doordat de populariteit van motorrijden enorm in de lift zit, komen er ook steeds meer vacatures tot motorrijinstructeur beschikbaar. Na het afronden van jouw opleiding kun je gelijk aan de slag als motorrijles leraar. In onze vacaturebank hebben wij een groot aantal vacatures en stages bij onder andere ANWB-rijopleiding, RMTC, E&R opleidingen en andere rijscholen. En bijna dagelijks ontvangen wij nieuwe vacatures vanuit rijscholen vanuit heel Nederland. Benieuwd waar je terecht kan na afloop van je opleiding? Kijk dan eens in onze vacaturebank!

Vacaturebank

Meer over de opleiding tot motor rijinstructeur

Welke eisen gelden er voor de opleiding motorrijinstructeur?

Om motor rijinstructeur te worden zijn er een aantal voorwaarden waar je moet voldoen. De toelatingseisen voor de opleiding rijinstructeur motor bij Jongepier Verkeersopleidingen zijn:

– Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs categorie A en het WRM-certificaat B.
– Praktijkervaring als rijinstructeur is een pré
– Je bent 18 jaar of ouder

Naast de toelatingseisen die wij stellen voor de opleiding is het ook goed om te realiseren welke verantwoordelijkheid jij draagt. Als motorrijles leraar ontmoet je en werk je elke dag weer met verschillende mensen. Een ieder van hen gaat anders om met een rijles en vereist daarom een andere aanpak. Als motorrijinstructeur moet je met een ieder van deze mensen om kunnen gaan. Wij zullen jou met onze uitgebreide kennis en ervaring hier uiteraard compleet op voorbereiden!

Lesinhoud en examens

De opleiding tot motorrijinstructeur bestaat uit 2 fasen:

De opleiding tot motorrijinstructeur bestaat bij Jongepier uit twee fases. In de eerste fase wordt je alles bijgebracht wat te maken heeft met een competente verkeersdeelname. De eerste fase wordt opgedeeld in fase 1A waarin je theoretisch alles leert over rijprocedures, wet- en regelgeving en voertuig exclusief. In fase 1B gaan we in de praktijk aan de slag en krijg je te maken met voertuig- en verkeersbeheersing en praktijkritten. Binnen fase 1C staan bijzondere verrichtingen en controle over het motorvoertuig centraal. Wanneer fase 1 wordt behaald dan krijg je vrijstelling voor fase 2 en kun je gelijk door naar fase 3. In deze fase staat 20 uur actieve stage centraal met daarbij een examenbeoordeling.

De examinering

De examens voor fase 1A, 1B, 1C en fase 3 bestaan uit een aantal verrichtingen. Alle examens leg je af bij het IBKI en na slagen ontvang je het officiële bevoegdheidspas motorinstructeur (A) document. Die wordt uit naam van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat afgegeven door IBKI. Je bent dan bevoegd om motorrijles te geven.

De eerste fase bevat 3 deelexamens:
– Fase 1A: puur theoretisch, 20 vragen per computer
– Fase 1B: een praktijkrit van 75 minuten
– Fase 1C: 40 minuten bijzondere verrichtingen

Fase 3 bestaat uit:
– 20 uur actieve stage bij een rijschool
– een examenbeoordeling door het IBKI aan de hand van een stage rijles

Hoe lang duurt de opleiding tot motorrijinstructeur?

De theorielessen in fase 1 zijn verdeeld over 2 dagen.

Kies uit de volgende data:

Aalsmeer:

-23 en 29-09-2020 theorie.

-06 en 13-11-2020 theorie.

De theorielessen zijn van 09.00 tot 16.00 uur. Je krijgt 12 uur praktijkles in fase 1b en 1c. Daarna volgt nog een stage van 20 uur in fase 3. De data voor de praktijklessen bepalen we in overleg met de cursist. Voor de rijproef les je met je eigen motor.

Heb je vragen?

Het kostenplaatje voor de opleiding tot rijinstructeur motor

Cursuskosten
€ 1750,00 nu 1649,00

Examenkosten fase 1A
€ 60,00

Examenkosten fase 1B + 1C
€ 355,00

Examenkosten fase 3
€ 270,00

Totaal:
€ 2334,00

Als je bij het examen fase 3 vanaf een eigen locatie vertrekt, zijn de meerkosten € 70,-.

De cursus- en examenkosten zijn btw-vrij. De stagekosten in fase 3 zijn niet inbegrepen.

Direct inschrijven