IBKI slagingspercentage opleiding rijinstructeur

Jongepier is de op één na grootste opleider in de rijschoolbranche. Daarnaast zijn we ook tevreden met onze slagingspercentages, zowel voor de opleiding rijinstructeur auto als de specialisaties.

Waarom kijken naar het slagingspercentage?

Voordat je aan een opleiding begint tot rijinstructeur is het verstandig om te kijken naar de slagingspercentages. Zo kun je zien hoe goed de opleider presteert. Het slagingspercentage geeft een goede indicatie van hoe goed de opleiding jou kan helpen om rijinstructeur te worden.

Hoe worden de slagingspercentages bijgehouden?

IBKI slagingspercentages van de grootste drie opleiders voor rijinstructeurs

Jongepier

De Verkeersacademie

Firstt

Slagingspercentage (2021)

57,8%

64,9%

42,3%

Kosten klassikale opleiding

€ 3.497,-

4.875,-

€ 4.550,-

Kosten blended learning

€ 3.497,-

€ 3.750,-

€ 4.550,-

De drie grootste rijinstructeur opleidingen van Nederland hebben alle drie meer dan 500 examens afgenomen bij IBKI. In de tabel hieronder zijn de slagingspercentages en kosten voor de opleiding te vinden.

Kosten opleiding rijinstructeur met hoog slagingspercentage

Het is natuurlijk ook belangrijk om naar de kosten en voorwaarden van de opleiding te kijken. Zo ben je bij Jongepier al snel meer dan €1.000,- goedkoper uit voor het volgen van een opleiding tot rijinstructeur.

Bij Jongepier kan je ook kiezen voor een spoedopleiding van 4 maanden of een superspoed opleiding van 2 maanden. Ook werken we met opleiders uit de praktijk. Hierdoor word je goed opgeleid en kan je snel aan de slag.

Waarom kiezen voor Jongepier?

De opleidingen van Jongepier hebben een relatief hoog slagingspercentage. We willen bijdragen aan een veiligere situatie op de weg. Onze missie is dan ook om het beste opleidingsinstituut te zijn in de rijschoolbranche. Daarnaast zijn onze opleidingen beter te betalen dan onze concurrenten en zit je na je opleiding nergens aan vast. We helpen je via onze contacten en de vacaturebank graag aan een baan.

Ook kan je zelf kiezen welke opleidingsvorm je doorloopt. Door de combinatie van klassikaal onderwijs en e-learning kun je studeren waar en wanneer het jou uitkomt. Hierdoor kies je het tempo en de leermethode die het beste bij jou aansluit.

Vraag nu gratis onze studiegids aan!
Hierin staat alles wat je moet weten om aan de slag te gaan als rijinstructeur.

Het bijhouden van slagingspercentages wordt gedaan door IBKI, de ontwikkelaar en uitvoerder van theorie- en praktijkexamens voor de mobiliteitsbranche. De cijfers van het afgelopen jaar worden elk kwartaal openbaar gemaakt door IBKI.

Heb je een vraag of opmerking?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op.