2016 wordt topjaar voor rijscholen en CBR: 350.000 meer rijlessen, 10.000 meer B-examens en 90 nieuwe examinatoren

Deel via

Dit jaar wordt een topjaar voor het CBR, want er worden tienduizend examens meer afgenomen dan aanvankelijk de verwachting was. De redenen zijn de populariteit van 2toDrive, die maar blijft stijgen, en het feit dat veel begin-twintigers als gevolg van betere tijden niet langer meer wachten met de rijlessen. En dit is ook zeer goed nieuws voor de rijscholensector, want tienduizend meer examens maal rond de 35 lessen gemiddeld zijn minimaal 350.000 extra lesuren.  

Het CBR zet hierom alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat iedereen op redelijke termijn examen kan doen. De examinatoren werken over, zowel door de week als op zaterdag. Bovendien gaat het CBR volop door met het werven van nieuwe examinatoren. Vorig jaar zijn al dertig nieuwkomers gestart en dit jaar komen er nog eens zestig bij. De nieuwe examinatoren moeten ook de uitstroom opvangen van examinatoren die met pensioen gaan.
Traditiegetrouw gaan de examenreserveringstermijnen in het tweede kwartaal omhoog vanwege de kortere weken als gevolg van de feestdagen (Goede Vrijdag, tweede paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag). Door de extra vraag naar rijexamens zullen deze termijnen nu in een aantal gevallen de norm van zeven weken overschrijden.

 

Bron: rijinstructie

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!