BOVAG: omzet bij 40 procent van rijscholen toegenomen!

Deel via

Rijscholen zijn in het tweede halfjaar van 2016 positief over de ontwikkeling van de resultaten. De totale omzet is in het tweede helft van 2016 bij 40 procent van de rijscholen toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit een conjunctuurpeiling van BOVAG. Aan het onderzoek deden 102 BOVAG-rijscholen mee.

In de conjunctuurpeiling worden BOVAG-leden twee keer per jaar gevraagd hoe hun bedrijf het afgelopen halfjaar heeft gepresteerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Voor 18 procent van de rijscholen was het beeld minder positief: zij zagen de totale omzet afnemen. Wat betreft de winstgevendheid laat het onderzoek een vergelijkbaar beeld zien: 36 procent van de rijscholen zag een toename van de winst in de tweede helft van 2016 en 18 procent had juist met een afname te maken.

Stijging lesprijs

De positieve ontwikkeling van de resultaten is volgens BOVAG te onderbouwen met de examencijfers van het CBR. Het totaal aantal eerste examens in de tweede helft van 2016 is met 7,1 procent is toegenomen ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal eerste examens in categorie B nam met 6,0 procent toe.

De gemiddelde lesprijzen zijn in het tweede halfjaar van 2016 met 0,6 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Ook het aantal vacatures en medewerkers nam toe. Bij 40 procent van de rijscholen was er een stijging van het aantal vacatures en bij 37 procent een stijging van het aantal medewerkers.

Bron: https://www.verkeerspro.nl/rijschool/2017/03/27/bovag-omzet-bij-40-procent-van-rijscholen-toegenomen/

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!