CBR gaat dagelijks WRM-certificaten controleren bij rijinstructeurs

Deel via

Het CBR vergroot de controle op de WRM-bevoegdheidspas van rijinstructeurs. In Rotterdam wordt al sinds november een proef uitgevoerd waarbij examinatoren dagelijks controles uitvoeren via steekproeven. Wanneer de brancheverenigingen en het CBR tevreden zijn met de resultaten van deze pilot, zal de controle uitgebreid worden naar alle examenplaatsen in Nederland.

Rijinstructeurs dienen in het bezit te zijn van een WRM-certificaat om legaal rijles te mogen geven. Een WRM-pas is vijf jaar geldig en in die periode moeten instructeurs verplichte bijscholingen afleggen. Anders verloopt het certificaat.

Inschrijvingsovereenkomst

De versterkte controle is in overleg met de brancheverenigingen BOVAG, FAM en VRB ontwikkeld. Hij komt voort uit de nieuwe overeenkomst tussen CBR en opleider die sinds 1 augustus 2015 van kracht is.

Hierin is benadrukt dat rijinstructeurs bij contact met het CBR altijd een geldige WRM-bevoegdheidspas moeten kunnen tonen. Alleen dan mogen zij een praktijkexamen/toets (inclusief voor- en nagesprek) bijwonen van een leerling.

De WRM-bevoegdheidspas is slechts geldig in combinatie met een geldig rijbewijs. Dat geldt ook voor de WRM-stagepas die het CBR ook toestaat voor het bijwonen van een praktijkexamen/toets.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!