CBR neemt extra coronamaatregelen

Deel via

Zaterdagavond werd bekend dat de theorie- en praktijkexamens, toetsen, rijtesten en cursussen van het CBR kunnen doorgaan. Dat vinden wij fijn voor onze klanten en opleiders.

De veiligheid en gezondheid van onze klanten, partners en onze collega’s staat daarbij voorop. Daarom voegen wij aan onze huidige coronamaatregelen extra veiligheidseisen toe. Deze gelden vanaf maandag 20 december 2021.

Extra maatregelen die in ieder geval gelden tot 14 januari 2022:

 • We maken geen uitzonderingen voor het niet kunnen gebruiken van mondkapjes. Als dit nodig is, stellen we het examen uit.
 • We gaan niet met meer dan twee mensen op pad, om het aantal contacten te beperken. Dit betekent onder andere dat:
  • Opleiders niet meer meerijden bij het AVD-examen.
  • Opleiders niet meer meelopen bij het AVB-examen.
  • Opleiders niet meer meerijden bij het AM2-examen.
  • Het examen directiechauffeur niet wordt afgenomen.
  • We geen WRM-stages en RIS-begeleiding doen.
 • Binnen alle CBR-locaties blijft het mondkapje op. De enige uitzondering geldt voor deelnemers aan cursussen. Zij mogen het mondkapje afdoen als ze gaan zitten.
 • De horeca is gesloten voor bezoekers.

Strikte naleving

We zien strikt toe op het naleven van alle nieuwe en bestaande maatregelen. Dit betekent: geen mondkapje is géén examen. Dat geldt bij het niet dragen van het mondkapje tijdens de rijles of bij de aankomst op het examencentrum. Als theorie-kandidaten samen in een busje komen en een van hen draagt geen mondkapje, dan kan de hele bus geen examen doen.

 

Geen examen, toets, rijtest of cursus bij twijfel

Nog steeds is het mogelijk voor kandidaten om examens, toetsen en rijtesten te verzetten bij corona gerelateerde klachten. Als een CBR-collega het vermoeden heeft dat een klant mogelijk coronaklachten heeft dan kan hij of zij het examen, de toets of de rijtest uitstellen.

 

Continu alert

Met de genoemde nieuwe maatregelen en het extra toezien op de strikte naleving daarvan, zet het CBR een plus bovenop de al bestaande maatregelen. De afgelopen anderhalf jaar is onze veiligheidsaanpak succesvol gebleken: we hielden Nederland mobiel en het aantal besmettingen bleef gelukkig zeer beperkt. Met dit aangescherpte pakket hebben wij het vertrouwen dat we deze lijn voortzetten. We rekenen op ieders medewerking.

 

Lees hier meer over op CBR: pagina meest gestelde vragen coronavirus.

 

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!