CBR ontwikkelt B-examen verder

Deel via

Het CBR vraagt dit najaar opnieuw aandacht voor de examenelementen zelfstandig route rijden, bijzondere manoeuvres, situatiebevraging en zelfreflectie. Doel is om de uitgangspunten van deze elementen te benadrukken. Opleiders worden binnenkort uitgenodigd voor bijeenkomsten hierover.

cbr-rijinstructeur-examen

De aanleiding hiervoor is dat het CBR, zo stelt het zelf, “continu aan het doorontwikkelen van het autopraktijkexamen. Uitgangspunten hierbij zijn verkeersveiligheid, klantvriendelijkheid en toekomstbestendigheid.” In het kader hiervan mogen examenkandidaten sinds 1 januari ondersteunende rijsystemen (ADAS) gebruiken tijdens de rijexamens voor de examens B en E achter B. “Hiermee volgen we de technologische ontwikkelingen waarbij steeds meer personenauto’s beschikken over deze systemen. Ook sluiten we hiermee aan op de rijexamens voor de beroepschauffeurs waar het gebruik van ADAS al langer is toegestaan”, aldus het CBR.

Als volgende stap vraagt het CBR dit najaar hernieuwde aandacht voor de rijexamenelementen zelfstandig routerijden, bijzondere manoeuvres, situatiebevraging en zelfreflectie. Doel is om de uitgangspunten van deze elementen te benadrukken. Uitgangspunt voor de aanpassingen zijn de resultaten van een enquête onder de opleiders eind vorig jaar.

https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23185/cbr-ontwikkelt-b-examen-verder

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!