CBR: rijinstructeur in opleiding mee met praktijkexamens

Deel via

Rijinstructeurs in opleiding moeten de kans krijgen om mee te rijden tijdens een regulier praktijkexamen. Vanuit het IBKI is het niet verplicht voor hen om zo’n examen bij te wonen, maar het CBR begrijpt dat dit wel wenselijk is. Daarom wordt voorgesteld om een stagepas op dezelfde manier te behandelen als een WRM-pas.

Op die manier mag een stagiair met zijn pas meerijden met een examenrit. Hierover wordt tijdens het eerstvolgende examenmanagersoverleg een definitieve beslissing genomen. Als het besluit doorgaat, betekent dit wel dat het aantal mentorexamens verder uitgroeit. Dat wil zeggen dat rijinstructeurs minder vaak met hun leerling mee kunnen rijden tijdens het praktijkexamen, omdat er tijdens het examen maar één persoon mee mag rijden.

 

Praktisch beeld

 

Het IBKI ziet absoluut het nut in van het bijwonen van een CBR-examen, zo laat directeur Jim Schouten weten. “Het geeft een heel praktisch beeld van het examen waarvoor je als rijinstructeur de mensen opleidt. Het is dan ook goed om te zien dat het CBR daar zo constructief mee omgaat.”

 

Het IBKI gaat nu of het bijwonen van een CBR-examen kan worden geregistreerd als een uur passieve stage. “Uiteraard moet in dat geval wel aan alle administratieve verplichtingen van de stage worden voldaan”, zegt Schouten.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!