CBR waarschuwt rijschoolhouders voor bellende oplichters

Deel via

Het CBR waarschuwt rijschoolhouders voor oplichters die hen telefonisch benaderen en fors willen laten betalen voor het ‘lidmaatschap van de website rijschoolgegevens.nl’. Het is niet duidelijk wie de oplichters zijn, maar zij hebben al meerdere malen proberen toe te slaan. Het CBR roept rijschoolhouders op om waakzaam te zijn en vooral niet te betalen.

Op de website rijschoolgegevens.nl zijn de gegevens te vinden van alle rijscholen die staan ingeschreven bij het CBR. Hierop zijn onder andere het aantal examens en de slagingspercentages te vinden, alsmede adresgegevens.

Strafbare praktijken

Het CBR ontving geluiden van verschillende opleiders die benaderd werden met de boodschap om het lidmaatschap van de website te vernieuwen tegen hoge kosten om zichtbaar te blijven op deze website. Daar is echter helemaal geen sprake van. “Als je rijschool staat ingeschreven bij het CBR, worden je gegevens gepubliceerd op deze website en daar betaal je nooit iets extra’s voor”, aldus woordvoerder Nathalie Dingeldein.

Het CBR vindt het een kwalijke zaak, maar heeft nog niet kunnen achterhalen wie de beller is om actie te ondernemen. “Wij zijn hier absoluut niet van gediend”, zo zegt Dingeldein. “Wij roepen daarom alle opleiders op om waakzaam te zijn voor dit soort strafbare praktijken en vooral niet te betalen.”

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!