Certificaat theoretische bijscholing rijinstructeurs geschrapt

Deel via

Rijinstructeurs ontvangen voortaan geen certificaat meer van cursussen theoretische bijscholing. In plaats daarvan wordt die registratie toegevoegd aan de informatie op het persoonlijke platform van IBKI. De instelling heeft daarvoor een aanpassing gedaan in de certificeringsprocedure van deze cursussen.

Tot nu toe was het verplicht dat bij de certificeringsaanvraag van een cursus een exemplaar werd meegestuurd van het certificaat dat elke deelnemer na afloop van de cursus ontvangt. Deze eis is geschrapt: aanbieders van cursussen theoretische bijscholing hoeven voor de certificering geen certificaat meer naar IBKI op te sturen. Dat betekent dat ook geen certificaat meer hoeft te worden uitgereikt aan de rijinstructeurs.

Certificaat overbodig

In navolging van de wijziging achtte IBKI een papieren certificaat verder overbodig. Na inzending van de presentielijst door de opleider registreert IBKI namelijk alle deelnemende rijinstructeurs van die theoretische bijscholing. Daarna kan elke rijinstructeur in ‘Mijn IBKI’ op de IBKI-site deze registratie terugvinden.

Tegemoetkomend aan de wens van opleiders heeft IBKI ook de vorm van de presentielijst vereenvoudigd. Voor rijinstructeurs verandert hierbij niets: de cursusaanbieders printen de lijsten en de deelnemers ondertekenen deze ter plaatse.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!