De Diversiteit van Carrièreswitchers: Top Vijf Beroepen Die Opteren Voor De Rijinstructeurswereld

Deel via

Jongepier Verkeersopleidingen verwelkomt dit jaar 250 nieuwe gezichten in hun opleiding tot rijinstructeur. Wat opvalt, is dat een aanzienlijk deel van deze aspirant-instructeurs, met een gemiddelde leeftijd tussen de 40 en 50 jaar, de overstap maakt vanuit andere beroepsvelden. “De variëteit is breed. Hoewel we ook jongeren ontvangen, zien we eveneens zestigers die zich aanmelden. De grootste groep cursisten zit echter tussen de 36 en 54 jaar oud,” aldus Simon Jongepier, directeur van Jongepier Verkeersopleidingen.

Jongepier belicht een recente trendwijziging: “Vóór corona kwamen de meesten uit transport en OV. Echter, tijdens de pandemie zagen we een sterke toename van zij-instromers uit de horecasector.”

De Uiteenlopende Achtergronden van Toekomstige Rijinstructeurs

  1. Beroepschauffeurs: Dankzij hun uitgebreide ervaring op de weg zijn zij ideaal geplaatst om hun kennis door te geven aan een nieuwe generatie automobilisten.
  2. Zorg: Mensen uit de zorg hebben een intrinsieke motivatie om met anderen te werken. De uitdagingen van het vak kunnen echter intensiveren met de jaren. Het beroep van rijinstructeur biedt een mooie balans tussen menselijk contact en een veranderend werktempo.
  3. Winkelmedewerkers: Hun achtergrond in klantenservice en dagelijkse interacties maakt hen uitstekend geschikt voor de overstap naar de wereld van rijinstructie.
  4. Horeca: Ondanks dat ze gewend zijn aan een dynamische omgeving en klantgericht werken, zoeken velen uit de horeca naar een beroep met meer gestructureerde tijden en minder weekendwerk.
  5. Sales: De weg is hun tweede thuis en klantrelaties hun expertise. Toch zoeken velen een uitweg uit de constante druk van verkoopdoelstellingen. Het worden van een rijinstructeur biedt hen die verlossing.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!