Fysieke, klassikale theoretische bijscholing tijdens lockdown telt niet mee!

Deel via

Vanwege de lockdown zijn alle WRM-examens van IBKI tot en met 9 februari 2021 geannuleerd.
Binnen de kaders van de lockdown kunnen WRM-theoriebijscholingen alleen worden gegeven in de vorm van een online webinar. Zo kunnen theoriebijscholingen voor het verlengen van de WRM-bevoegdheid gevolgd worden zonder daarvoor fysiek in een klaslokaal bijeen te komen.
IBKI heeft opgemerkt dat er gedurende de lockdown fysieke theoriebijscholingen worden aangeboden. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten weten dat fysieke theoriebijscholingen niet zijn toegestaan. Hiermee volgt het ministerie het kabinetsbeleid over trainingen en opleidingen. De WRM-bijscholingen worden gezien als een training/opleiding die volgens het kabinetsbeleid tijdens de lockdown niet is toegestaan.

Deelname aan fysieke, klassikale theoriebijscholingen telt daarom vanaf 18 januari 2021 niet mee voor de verlenging van de WRM-bevoegdheid.

Aanvullend hierop ontvangt IBKI hardnekkige signalen — zelfs bewijzen in de vorm van foto’s! — dat creatieve opleiders zelf achter een scherm met camera plaats nemen en de deelnemers ‘gewoon’ in een  lokaal dicht bij elkaar zitten. Wanneer IBKI dit vaststelt, zullen we ook deelname aan deze bijscholing niet goedkeuren. Op basis van artikel 7 lid 3 van de Regeling Rijonderricht Motorrijtuigen wordt de certificering van de aanbieder voor dat bijscholingsonderwerp per direct ingetrokken, omdat er dan sprake is van een bewuste overtreding of misleiding. Wanneer de opleider opmerkt dat cursisten bij elkaar op één locatie zitten, dient hij de bijscholing direct te annuleren.

IBKI zal het toezicht op de WRM-theoriebijscholing intensiveren.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!