In de rij om af te rijden

Deel via

RIJSWIJK – We staan in de rij om af te mogen rijden. Op een twintigtal locaties van het CBR loopt het dusdanig storm, dat kandidaten minimaal acht weken moeten wachten om examen te kunnen doen.

Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat het CBR niet kan voldoen aan de met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de rijscholen afgesproken termijn om mensen binnen zeven weken af te laten rijden

Capaciteit

Het exameninstituut verwacht dat het ongemak nog wel even aanhoudt, want het aantal mensen dat wil afrijden stijgt nog steeds. „In de eerste twee maanden van 2016 namen we 97.112 examens af en in januari en februari van dit jaar steeg dat aantal naar 102.512”, zegt Nathalie Dingeldein van het CBR.

„Wel is het zo dat onze examencapaciteit toeneemt. We hebben vorig jaar extra examinatoren aangenomen, van wie het merendeel al wordt ingezet”, stelt de woordvoerder. „Daarbij stromen de komende periode nog zo’n dertig nieuwe examinatoren in die klaar zijn met hun opleiding.”

Op de locaties Leiden, Doetinchem, Leeuwarden, Utrecht en Barendrecht zijn de wachttijden met negen weken op dit moment het langst. In Hoogeveen, Groningen, Emmen en Weert hoeft slechts één week te worden gewacht.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/27796506/__In_de_rij_om_af_te_rijden__.html

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!