Invoering sleepvragen uitgesteld naar 1 januari

Deel via

Op verzoek van de branche organisaties FAM en VRB verschuift CBR de invoeringsdatum van de sleepvraag, naar 1 januari 2017. Deze partijen hebben aangegeven meer voorbereidingstijd nodig te hebben. wel wordt op 7 november geluid bij het verlengde examen voor auto, motor en bromfiets ingevoerd.

Het CBR vindt het belangrijk dat kandidaten zich goed kunnen voorbereiden en geeft daarom verhoor aan het verzoek. Bij het nieuwe vraagtype moeten kandidaten het antwoord in de goede volgorde slepen naar een plaats in een afbeelding (zie beeld). Hierbij is minder tekst nodig en dat is prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen.

De verandering is onderdeel van de doorontwikkeling van het theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het individuele examenafnamesysteem. Doel: nog beter testen of een kandidaat de regels kent, snapt en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er na een grondige voorbereiding meer nieuwe vraagtypen. Denk hierbij aan hotspot-vragen waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!