Minister wacht met beslissing over WRM op verbetervoorstellen branche

Deel via

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wacht met beslissingen over de aanpassing van de WRM eerst op de voorstellen waarmee de branche komt. Met de brancheorganisaties BOVAG Rijscholen, VRB en FAM is afgesproken om dit jaar nog een nota van wijziging naar de Tweede Kamer te sturen opdat een aantal door de branche aan te dragen korte termijn-verbeteringen in het bestaande wetsvoorstel en de nota van wijziging “niet opgehouden worden door te wachten op nieuwe mogelijke wijzigingen in de toekomst.”

 

Dit schrijft de minister in een zogenoemde verzamelbrief over een aantal kwesties die spelen op het ministerie. Over het overleg tussen de brancheorganisaties, CBR en IBKi is te spreken. “Met de rijschoolbranches zijn gesprekken gevoerd over hun wensen en ideeën over de verbetering van de kwaliteit van de branche. In april hebben de drie brancheverenigingen gezamenlijk een nieuw voorstel opgesteld. Op grond daarvan vinden er gesprekken plaats tussen IBKI en CBR en de branche om te bezien wat deze organisaties kunnen doen in hun relatie tot de rij- instructeurs respectievelijk de rijscholen. Zij zullen mij adviseren over deze voorstellen indien dit betekent dat er wijziging van regelgeving aan de orde is” laat ze weten.
Dit betekent in elk geval weer de nodige vertraging van de wijziging van de WRM. De WRM zou worden ingeroosterd voor de agenda van het Algemeen Overleg Wegverkeer en Verkeersveiligheid voor 27 juni, maar daar staat het tot nu toe niet op.

 

Bron: rijinstructie

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!