Het aantal motorrijders explodeert!! Word motorrijinstructeur!

Deel via

Het aantal motorrijders explodeert: ‘Nog dit jaar 800.000 op de weg’

Het is nog nooit zo populair geweest om te motorrijden in Nederland. Het aantal Nederlanders met een motorrijbewijs is nog nooit zo hoog geweest als nu. Volgens brancheclub Bovag en dataverwerker RDC is de verkoop van motorfietsen vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau sinds 2008. Deze trend zet zich voort in 2023, waarbij er in januari op één na duizend motorfietsen werden verkocht, wat het hoogste aantal is voor de maand januari in vijftien jaar tijd.

Aantal verkochte motoren stijgt

In 2022 werden er 15.527 nieuwe motoren verkocht, wat het hoogste aantal is in vijftien jaar tijd. Deze verkoopexplosie zet zich door in 2023. Op dit moment rijden er in Nederland 795.000 motorfietsen. Brancheclub Bovag verwacht dat dit aantal nog verder zal groeien tot boven de 800.000 motoren dit jaar.

Toename in motorrijbewijzen en motorrijexamens

Sinds 2014 is het aantal Nederlanders met een motorrijbewijs gegroeid met 95.000, tot net iets meer dan anderhalf miljoen. Dit betekent dat 8,6% van de totale bevolking in Nederland een motorrijbewijs heeft. De grote interesse in motorrijden vertaalt zich ook in een toenemende drukte bij de rijscholen. Volgens de cijfers van het CBR slaagden in 2022 maar liefst 33.751 personen voor het motorrijexamen. Dit is 4,5% meer dan in het voorgaande jaar en 12,5% meer dan in 2019, het laatste volledige jaar vóór de uitbraak van corona.

Regionale verschillen

Er zijn grote regionale verschillen in het bezit van een motorrijbewijs. Inwoners van Drenthe en Zeeland zijn de meest fervente motorrijders. Daar heeft respectievelijk 11,7% en 10,5% van de mensen een motorrijbewijs. In de provincies Zuid-Holland en Utrecht is dit aandeel met 6,5% en 7,7% het laagst.

Populariteit van motorrijden in Drenthe

De populariteit van de motor in Drenthe wordt toegeschreven aan de beschikbare stallingsruimte in de provincie en de aanwezigheid van het circuit van Assen en de TT, waardoor Drenthe is uitgegroeid tot een echte motorprovincie. De lage percentages in de randstedelijke provincies worden geweten aan het gebrek aan stallingsruimte. Bovag benadrukt dat juist weggebruikers in deze regio veel voordeel kunnen hebben van motorbezit, vanwege de toenemende filedruk.

Conclusie:

De interesse in motorrijden in Nederland is nog nooit zo groot geweest als nu. Het aantal Nederlanders met een motorrijbewijs en het aantal verkochte motoren zijn de afgelopen jaren sterk gestegen en deze trend zet zich in 2023 voort. Met de huidige situatie van het openbaar vervoer en de groeiende filedruk in de randstedelijke gebieden kan motorrijden een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die zich snel en efficiënt willen verplaatsen.

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding, aarzel dan niet om je in te schrijven. Het is een geweldige kans om van jouw passie jouw beroep te maken en anderen te helpen om te genieten van deze prachtige sport. Bovendien biedt het ook geweldige carrièremogelijkheden en kun je echt een verschil maken in de levens van jouw leerlingen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding tot motorrijinstructeur!

Ga naar https://jongepier.nl/ople…/opleiding-rijinstructeur-motor/

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!