Nieuwe bijscholingsonderwerpen

Deel via

Vanaf heden hebben wij drie nieuwe bijscholingen:

Alcohol Drugs en medicijnen in het verkeer

Tijdens deze bijscholing krijgt u inzicht in het alcoholgebruik, drugsgebruik, gebruik van medicijnen, (overmatige) vermoeidheid, slaapdeprivatie in combinatie met het rijgedrag tijdens rijles en het besturen van voertuigen. Daarnaast is het vroegtijdig signaleren van het gebruik, van genoemde middelen, een onderdeel die bijdraagt aan een hogere verkeersveiligheid. U kan door deze bijscholing de leerling tijdens de rijlessen bewust(er) maken van de invloed en de gevolgen van alcohol, drugs en medicijnen.

Eerste Hulp bij instructie ongevallen

Tijdens de bijscholing ‘Eerste Hulp bij instructie ongevallen’ wordt ingegaan op wat te doen bij een instructie- of verkeersongeval, kleinschalige maar ook de serieuze ongevallen. Omdat een instructeur relatief vaak getuige is van kleine ongevallen van een leerling en vele kilometers per jaar in het verkeer aanwezig is, is het relevant te weten wat hij als instructeur kan en moet doen voor het slachtoffer. Als het gaat om de ernstige ongevallen zal de instructeur vaak ook als een van de eerste hiermee worden geconfronteerd. Het is juist dan van belang te weten wat hij kan doen of zeker weten wat niet te doen. Te denken aan veiligheid, afnemen van helm, laten plaatsnemen in een voertuig, stabiliseren van een slachtoffer, taakverdeling en het doen van de juiste melding naar de meldkamer ambulancezorg (112) of het eventueel goed opstarten van een reanimatie.

LEERLINGVOLGSYSTEEM IN DE PRAKTIJK

Het gebruik van een instructievorderingenkaart is essentieel om de leerling optimaal te kunnen begeleiden tijdens zijn rijopleiding. Tijdens deze bijscholing leert u met deze kaart om te gaan. Dat houdt in dat u in staat geacht moet worden om tijdens een praktijkles verschillende toetsen kan afnemen en het bereikte niveau dan ook kan registreren op een instructievorderingenkaart.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!