Opleiding rijinstructeur personenauto vernieuwd!!

Deel via

Simon Jongepier geeft vanaf maart een nieuwe draai aan de klassikale en spoedopleiding tot rijinstructeur B. Zo is de opleiding tot RIS-instructeur nu standaard ingebouwd. Ook is de online leeromgeving vernieuwd. “Ik wil dit jaar de beste rijinstructeursopleiding van Nederland neerzetten”, vertelt Jongepier. Hiervoor is de opleider hard op zoek naar goede stagerijscholen die willen samenwerken.

 

 

 

 

 

 

Momenteel geeft Jongepier online les via zijn twee Zoomstudio’s. Hij hoopt begin maart de deuren van de fysieke lokalen weer te openen en de meest kwalitatieve rijinstructeurs op te leiden. Daarvoor heeft hij tijdens de lockdown een aantal opleidingen en leermaterialen vernieuwd. “Er wordt een nieuwe versie van het lesboek geschreven en we zijn druk bezig een computerlokaal in te richten. Hier zullen we werken met dezelfde software als het IBKI.” Door de examens te oefenen in een computerlokaal zijn de leerlingen van Jongepier beter voorbereid op het examen bij IBKI.

Vernieuwde onderdelen

De opleiding tot rijinstructeur B bevat nu standaard de volgende onderdelen:

  • Training Vergroot je veerkracht, verminder je stress! (In Samenwerking met Hearthmath Benelux).

 

  • 6 daagse RIS opleiding

 

 

 

 

 

  • Training theorieles geven klassikaal en online.
  • Praktijktraining: hoe gebruik en geef ik ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) in de lesauto?
  • Elke week online vraag & antwoord uur.
  • Extra praktijkdagen fase 3 (tijdens de stage).

Een van de extra opleidingen is de RIS (rijopleiding in stappen). In plaats van twee dagen wordt dit een zesdaagse opleiding. “Ik kan het een nieuwe instructeur niet in twee dagen leren, dan snappen ze er niets van. Hiervoor heb ik echt zes dagen nodig. Momenteel doen we de theorie van de RIS via interactief webinar als proef met het CBR”, legt Jongepier uit.

Naast de RIS is ook de training theorieles geven toegevoegd aan de opleiding, zowel klassikaal als online. Deze veranderingen zijn gedaan naar de uitkomsten van het rapport van Alliantie Samen Sterk over lesgeven in deze tijd. Ook is de praktijktraining ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) vernieuwd. “We leren hoe je hier in de praktijk gebruik van maakt, niet alleen maar theoretisch. Hoe werkt het in de auto en hoe ga ik dat straks aan de leerling overbrengen?”, legt Jongepier uit. Ook geeft hij extra praktijklessen tijdens fase drie, de stage. “Als ik in die instructeursstoel zit, ga ik remmen of aan het stuur trekken? En wat gebeurt er dan?”

Bijzondere training

Een nieuwe training die de opleider heeft toegevoegd aan het curriculum is: Vergroot je veerkracht, verminder je stress. Deze geeft Jongepier exclusief samen met HeartMath Benelux. “Hier leren rijinstructeurs hoe ze hun leerlingen met stressvolle situaties om kunnen laten gaan. Door middel van de juiste ademhaling kunnen ze bijvoorbeeld minder gespannen een examen ingaan. Dit werkt heel goed, Nederlandse politieagenten krijgen ook deze training.”

Interactief webinar

Naast de klassikale opleidingen blijft Jongepier ook via interactieve webinars lesgeven. Het is een succes, volgens Jongepier. De theorie kan men vanaf huis of kantoor volgen via live webinars (lessen) met docent. “De praktijk doen we natuurlijk ook. Wij hebben deze opleiding inmiddels zo geperfectioneerd dat het net is of je bij ons op locatie klassikaal les krijgt.” Volgens Jongepier is het voordeel hiervan dat kandidaten uit het hele land zijn lessen kunnen volgen. “De praktijklessen worden gedaan in Best, Nieuwegein, Dordrecht, Zwolle of Zaandam. Wij hebben zelfs mensen uit België die de opleiding bij ons volgen.”

Stage-rijscholen

Met deze veranderingen wil Jongepier graag de kwaliteit verhogen van de rijinstructeur die van school komt. Hij gaat ervan uit dat er een tekort komt aan rijinstructeurs zodra de lockdown wordt opgeheven. Om instructeurs zo goed mogelijk op te kunnen leiden doet Jongepier via RijschoolPro een oproep: “Wij zijn hard op zoek naar goede stagerijscholen die nieuwe instructeurs kwalitatief goed op willen leiden.”

 

 

 

Meer weten over de mogelijkheden, startdata of inschrijven? Klik hier of bel 085-4859600.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!