Salaris van een rijinstructeur

Welk salaris kan ik verwachten als rijinstructeur?

Er staan veel vacatures open in de rijschoolbranche. Hierdoor wordt het steeds interessanter voor mensen om rijinstructeur te worden. De lonen stijgen en de arbeidsvoorwaarden worden steeds beter. Maar wat verdient een rijinstructeur eigenlijk?

Het salaris van een rijinstructeur is van een aantal zaken afhankelijk. Voor een rijinstructeur in loondienst kun je uitgaan van een gemiddeld brutosalaris tussen de 2.000 en 2.700 euro per maand. Dit is voor een werkweek van 40 uur. Extra ervaring en specialisatie zorgen voor de grootste verschillen in het salaris wanneer je in loondienst bent.

Wil je ook rijinstructeur worden? Met de opleidingen van Jongepier kun je snel aan de slag. Je vindt na je opleiding vrijwel direct een baan en onze slagingspercentages zijn hoog.

Salaris van een ZZP rijinstructeur

Naast werken in loondienst is het ook een optie om als zelfstandige te starten in de rijschoolbranche. Je kunt dan zelf bepalen wat je per les vraagt, maar je zult naast het lessen ook rekening moeten houden met de bijkomende administratie. Ook verdien je niets als je bijvoorbeeld met vakantie gaat of ziek bent.

Toch verdienen ZZP’ers vaak goed. Afhankelijk van kennis en ervaring houdt een rijinstructeur tussen de 20 en 45 euro per les over. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de kosten die je maakt. Mocht je ervoor kiezen om als ZZP’er aan de slag te gaan, vergeet dan niet om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten en een pensioenpotje op te sparen.

Salaris rijinstructeur bij een franchise

Wanneer je als rijinstructeur een franchisenemer wordt, krijg je het recht van de franchise om onder hun naam les te gaan geven. Dit doe je over het algemeen ook in een ZZP-achtige constructie.

Bij een franchise ben je sterk afhankelijk van de voorwaarden. Let er dus goed op welke afspraken je maakt. Zo kan het voorkomen dat je een fantastisch salaris aangeboden krijgt, maar geen leerlingen kan vinden. In zo’n geval is het vaak zo dat jij als rijinstructeur de klos bent.

Wanneer er goede voorwaarden zijn, kan een franchise echter wel een uitstekende constructie zijn. De salarissen van een franchisenemer liggen vaak tussen de salarissen van een rijinstructeur in loondienst en een ZZP’er in. Afhankelijk van de voorwaarden hoef je je wellicht ook minder bezig te houden met het stukje ondernemen.

Vacatures rijinstructeur

Ben je al rijinstructeur en ben je op zoek naar vacatures? Jongepier heeft ook een vacaturebank waarin dagelijks vacatures worden geplaatst door rijscholen door het hele land.

Geen cao voor rijinstructeurs

Omdat er geen cao is in de rijschoolbranche, heeft elke rijschool zijn eigen arbeidsvoorwaarden. Hierdoor kunnen de salarissen tussen rijscholen sterk verschillen. Door het huidige tekort aan rijinstructeurs in de branche is dit voor veel rijinstructeurs geen probleem. Het salaris is door het tekort flink gestegen in de afgelopen jaren.

Rijinstructeur worden?

Ben je tevreden met het salaris van een rijinstructeur en wil je zelf de opleiding volgen? Jongepier biedt opleidingen aan voor verschillende voertuigen. Begin met de opleiding voor rijinstructeur auto of specialiseer je op een van de specialismes.

 Salaris van motor- of vrachtwagen rijinstructeurs

Het salaris van motorrijinstructeurs en vrachtwagenrijinstructeurs ligt vaak hoger dan dat van een autorijinstructeur. Deze instructeurs hebben zich gespecialiseerd in hun vakgebied, waardoor ze ook een hoger salaris verwachten.

Wil je je ook specialiseren? Jongepier biedt naast de opleiding rijinstructeur auto ook opleidingen aan voor rijinstructeur motor, rijinstructeur vrachtwagen en rijinstructeur autobus.

Vraag nu gratis onze studiegids aan!

Hierin staat alles wat je moet weten om aan de slag te gaan als rijinstructeur.

Heb je een vraag of opmerking?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!