Salarisverhoging voor merendeel instructeurs in loondienst

Deel via

Drie van de vier rijschoolondernemers met mensen in loondienst zijn voornemens hun medewerkers een salarisverhoging aan te bieden. In deze gevallen gaat het salaris met 2 tot maximaal 4 procent omhoog. Ook zoeken deze rijscholen vrijwel allemaal instructeurs. Opvallend: vier van de vijf willen een instructeur die niet langer dan een jaar de WRM-bevoegdheid heeft. De reden waarom is niet helder.

Dit blijkt uit een onderzoek van RijschoolVacatures.nl, een nieuwe website waar rijschoolondernemers gratis vacatures kunnen plaatsen. Het onderzoek is gehouden onder de honderd grootste rijscholen in Nederland, waarbij de grootte is gebaseerd op het aantal afgenomen examens.

De reden om met de nieuwe website te starten is dat steeds meer rijschoolondernemers op zoek zijn naar kwalitatief goede rijinstructeurs. En steeds meer starters en zelfstandige rijschoolhouders kiezen voor zekerheid in de vorm van loondienstverband of een franchise. “Er is nu een tekort aan C-instructeurs en ik zie steeds vaker dat de beste auto-instructeurs worden omgeschoold tot vrachtauto-instructeur. Dat is natuurlijk een goede zaak, maar het probleem gaat zich eigenlijk verplaatsen en het tekort wordt steeds groter. Rijschoolondernemers hebben nu een platform waarop ze snel en gemakkelijk nieuw personeel kunnen werven.”

Vacatures kunnen gratis worden geplaatst, maar voor grote opleiders – en vooral op hen wordt gemikt – is een partnerabonnement samengesteld. “Deze komt vooral van pas als men op zoek is naar meerdere instructeurs voor meerdere categorieën. Daarnaast beschikken we over een CV-database die onmisbaar is als je snel aan nieuwe mensen moet komen en onze partners kunnen daar altijd gebruik van maken”.

https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23269/salarisverhoging-voor-merendeel-instructeurs-in-loondienst

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!