Sanctie wel of niet eraf is nog steeds de vraag

Deel via

En weer is nog niet helemaal helder wat het gaat worden met de nieuwe WRM en vooral met de sanctie op de praktijkbegeleiding. De Tweede Kamer moet stemmen over drie amendementen en acht moties, waarbij het wijzigingsvoorstel om de sanctie te schrappen het heetste hangijzer is. Dinsdag is, als alles goed is, bekend hoe de stemming uitpakt. 

Na de behandeling in de Tweede Kamer van de wijziging van de WRM 1993 rekende in elk geval iedereen zich een rijk. De brancheorganisaties FAM, BOVAG en VRB vanwege het feit dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de sanctie wil behouden (ze is wars van vrijblijvendheid) en daarin voet bij stuk houdt. En de LBKR vanwege het gegeven dat er nog steeds een amendement ligt om de sanctie te schrappen waarover nog gestemd moet worden. Dinsdag aanstaande wordt helder hoe over dit amendement plus acht moties is gestemd.

 

Zie voor het hele artikel: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23952/sanctie-wel-of-niet-eraf-is-nog-steeds-de-vraag

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!