Transport in Nederland floreert, ruim 4150 vacatures!

Deel via

Het afgelopen jaar gaat voor de transport- en logistieksector de boeken in als het beste in 15 jaar tijd. Het vertrouwen onder de transporteurs neemt flink toe en zowel investeringen als de vraag naar chauffeurs groeien.

Dat blijkt uit de conjunctuurenquête die Transport en Logistiek Nederland (TLN) onder leden heeft gehouden, die geldt als een goede graadmeter voor de economische groei.

,,De markt trok voor bijna iedereen aan”, stelt TLN-voorzitter Arthur van Dijk. ,,Het laatste kwartaal verliep voor de ondernemers zelfs uitstekend. Vooral koeriers en verhuizers zagen hun opdrachten in 2016 toenemen en dat is een regelrecht gevolg van de toenemende internetbestedingen en de inhaalslag op de huizenmarkt.”

Bijna 80 procent van de aangesloten bedrijven sloot 2016 met ‘zwarte cijfers’ af. ,,Dat is een record”, constateert Van Dijk. ,,Bovendien daalde het aantal faillissementen in onze sector voor het vierde jaar op rij en bereikte met 83 stuks het laagste punt sinds 2009 toen nog 217 bedrijven op de fles gingen.”

Het optimisme leidt ook tot nieuwe investeringen en is goed voor de werkgelegenheid. Het aantal bedrijven dat verwacht uit te willen breiden is groter dan in de afgelopen 15 jaar. Van Dijk: ,,Een teken dat ondernemers verwachten dat 2017 niet onder gaat doen voor het afgelopen jaar. Al sinds 2015 zit het aantal werkenden in onze sector in de lift. Nam het aantal nieuwe mensen in 2015 al met 3,9% toe, vorig jaar steeg dat nog eens met 4,6% tot 134.000 werknemers. Er zijn momenteel ruim 4.150 vacatures en er is vooral veel vraag naar chauffeurs.”

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!