Tweede Kamer verwerpt motie praktijkbegeleiding

Deel via

De ruim honderd mails die de rijschoolbranche de afgelopen dagen heeft gestuurd naar Tweede Kamerleden met kritiek over de huidige praktijkbegeleiding mochten niet baten. De motie van Farshad Bashir (SP) en Martijn van Helvert (CDA) om de WRM-praktijkbegeleiding te herzien en de sanctie af te schaffen, heeft het niet gehaald.

Weliswaar steunden behalve de SP en het CDA, ook onder meer PVV, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren de motie, maar dat was niet genoeg voor een meerderheid. De motie werd dinsdagmiddag door de Tweede Kamer verworpen.

Ruim honderd e-mails

Anderhalve week geleden deed Bashir in een open brief aan rijschoolhouders een oproep om Tweede Kamerleden te mailen met hun visie op de huidige vorm van praktijkbegeleiding. Dat leverde volgens Bashir meer dan honderd e-mails op. De SP’er ervaart de mailtjes als steun voor zijn opvatting dat de huidige praktijkbegeleiding niet voldoet. “Ik ga dan ook door met de strijd voor de rijinstructeurs in de Tweede Kamer. De verhalen van de rijinstructeurs moeten, geanonimiseerd, op de politieke agenda.”

Binnenkort praat de Tweede Kamer over het wetsvoorstel dat de wijziging van de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 (WRM) regelt. Bashir kondigt aan om die gelegenheid aan te grijpen om opnieuw het debat aan te gaan. “Uiteraard ga ik dan weer wijzigingsvoorstellen indienen. Wat de SP betreft wordt de bijscholing praktijkgericht en zonder sanctie.”

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!