Verkeerseducatie op middelbare school wordt gewaardeerd

Deel via

Scholen voor middelbaar onderwijs zijn erg te spreken over verkeerseducatie aan hun leerlingen. Wellicht liggen hier kansen voor rijschoolondernemers.

Dit blijkt uit gegevens van ROV (Regionaal Overleg verkeersveiligheid) Oost-Nederland, dat aan liefst 33.0000 middelbare scholieren in Overijssel en Gelderland verkeerseducatie aanbiedt. Hiervoor hebben ze Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs (VEVO) opgezet. Gemeenten, scholen en ROV Oost-Nederland, dat wordt gesubsidieerd door de provincies, werken hierin samen.  In 2015 vielen  in Oost-Nederland acht dodelijke verkeersslachtoffers onder jongeren en 665 raakten vaak ernstig gewond. Middelbare scholieren vormen daarmee een van de meest kwetsbare groepen verkeersdeelnemers.
78 procent van de scholen is aangesloten bij VEVO en 55 procent deed afgelopen jaar een of meerdere verkeersprojecten. Het blijkt dat 31 procent van de leerlingen echt interesse heeft in de projecten, 27 procent raakt geraakt en doet er wat mee en 26 procent vind de lessen leuk, maar meer ook niet.

https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23272/verkeerseducatie-op-middelbare-school-wordt-gewaardeerd

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!