Verkeersregels onbekend: Stapvoets rijden, wat is dat?

Deel via

Meer dan een derde van alle weggebruikers in Nederland is onvoldoende op de hoogte van de verkeersregels. Nederlanders scoren gemiddeld een magere 6,1. Dat blijkt uit de landelijke Verkeerskennistest van verzekeraar Generali.

 verkeer

De profieldiepte van de hoofdgroeven van deze band bedraagt 1,6 mm. Is dat voldoende? Wat wordt sinds 1 januari 2013 onder ’stapvoets’ verstaan? Bij welke verkeersovertreding(en) moet de bestuurder sinds 1 januari 2015 voor de rechter komen? De juiste antwoorden op deze vragen zijn voor de meeste Nederlanders een raadsel.

Noord-Hollanders scoren het slechtst op de test, Zeeuwen en Friezen doen het niet veel beter. Inwoners van Flevoland, Groningen en Brabant en Friesland hebben daarentegen de meeste verkeerskennis. Maar ook zij komen niet hoger dan een 6,4.

Wat veel mannen al langer beweren, lijkt nu door de verkeerstest officieel vastgesteld: mannen (6,3) hebben meer kennis van verkeersregels dan vrouwen, die blijven steken op een 5,7.

Ook blijkt: hoe langer iemand in het bezit is van een rijbewijs, hoe minder verkeerskennis diegene heeft. Personen boven de veertig scoren over het algemeen lager. Een opfriscursus voor 40-plussers lijkt dus niet onverstandig.

Bent u benieuwd hoe goed u op de hoogte bent? Doe dan hier de test.

 

https://www.telegraaf.nl/binnenland/26594295/__Verkeersregels_vaak_raadsel__.html

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!