Vragen over speed-pedelec vanaf 1 juli in theorie-examens!

Deel via

Kandidaten voor het A-, AM- en B-rijbewijs kunnen vanaf 1 juli bij het theorie-examen vragen over de speed-pedelec verwachten. Speed-pedelecs of high speed e-bikes vallen vanaf 1 januari aankomend jaar onder de regels voor bromfietsen. Vanaf deze datum heb je derhalve een rijbewijs voor de bromfiets nodig om een speed-pedelec te mogen besturen. Het praktijkexamen vindt plaats op een bromfiets.  

speed-elec-vragen-cbr-ewxamen

Het gaat niet alleen om vragen in het theorie-examen AM. Andere weggebruikers kunnen namelijk ook geconfronteerd worden met de speed-pedelec en dus kunnen ook in het A- en B-theorie-examen (onderwerp J – ‘Risico’s in verband met aanwezigheid en gedrag ander verkeer’) vanaf deze datum vragen komen over speed-pedelecs.
Voor speed-pedelecs die in al in gebruik genomen zijn als snorfiets (blauwe kentekenplaat), geldt een overgangsregeling tot 1 juli 2017. Na 1 juli moeten alle speed-pedelecs zijn voorzien van gele bromfietsplaten. Met oog op het bovenstaande zal het CBR de nieuwe vragen pas opnemen in de theorie-examens vanaf 1 juli 2017.

Met de speed pedelec kun je een snelheid van 45 km per uur halen. Voor de bestuurders geldt een helmplicht en zij moeten op het fiets/bromfietspad rijden. Waar geen fiets/bromfietspad is, moeten zij naar de rijbaan. Voor de rest gelden dezelfde regels als bij de bromfiets.

https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23251/vragen-over-speed-pedelec-vanaf-1-juli-in-theorie-examens-

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!