Wanneer moet een VOG bij IBKI worden aangeleverd?

Deel via

Het blijkt dat er veel vragen bestaan over wanneer een VOG moet worden aangeleverd. Reden om hier nog een keer aandacht aan te besteden.

In de hieronder beschreven gevallen moet een VOG worden aangeleverd:

 1. Rijinstructeurs in opleiding:
  Als u nog geen rijinstructeur bent maar dit wel wilt worden, moet u de VOG aanleveren als u uw stagepas aanvraagt.
 1. Behalen aanvullende lescategorie:
  Als u al rijinstructeur bent en een aanvullende lescategorie, bijvoorbeeld A, C, D of T wilt halen, moet u de VOG aanleveren als u uw stagepas aanvraagt.
 1. 5 jaar verlengen lesbevoegdheid:
  Als u rijinstructeur bent moet u de VOG aanleveren als u uw bevoegdheidspas met 5 jaar wilt verlengen. Let op: uw lesbevoegdheid wordt pas verlengd als u ook aan de bijscholingsverplichtingen heeft voldaan. Zorg ervoor dat de VOG vóór de verloopdatum van uw bevoegdheidspas bij IBKI binnen is, anders mag u geen rijles meer geven.
 1. Educatieve traject:
  Als u een rijinstructeur bent die in het educatieve traject terecht is gekomen, moet u vóór de eerste verlenging van uw lesbevoegdheid een VOG aanleveren.
 1. Niet meer lesbevoegd?
  Als u uw lesbevoegdheid via het herintrederstraject wil terugkrijgen, moet u onder andere stage lopen. U moet dan vóór de aanvraag van de stagepas de VOG aanleveren.
 1. Buitenlandse rijinstructeurs:
  Als u een buitenlandse instructiebevoegdheid hebt en wilt u een Nederlandse WRM-bevoegdheid aanvragen, moet u een VOG aanleveren bij de aanvraag van de Nederlandse bevoegdheidspas.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!