3 juli 2023 is de nieuwe aanmeld datum!!

Stap-budget: Start jouw studie met €1.000,- subsidie

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000,- subsidie voor één studie per jaar. Dat betekent dat jij voordelig kunt studeren bij Jongepier!

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget?

Wij leggen je alles uit! Scroll door naar de tekst of klik hier op het onderwerp waarover jij meer wilt weten:

Jouw STAP-budget aanvragen? Dat doe je eenvoudig in 4 stappen

Bekijk alle opleidingen die meedoen en kies de studie die bij jou past! 

Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van je studie en vul het formulier in. Je ontvangt binnen een 72 uur jouw aanmeldbewijs via e-mail.

Je zit nergens aan vast. Jouw STAP-aanmeldbewijs wordt pas een inschrijving zodra jouw subsidie is goedgekeurd.

Dien op 3 juli 2023 jouw aanvraag voor het STAP-budget in op stapuwv.nlLet op! Wacht niet te lang, want het aantal STAP-budgetten is beperkt. Op=op!

Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan krijgen wij automatisch bericht en maken jouw inschrijving definitief.

Wat is het STAP-budget?

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren en doorgroeien in je huidige baan? Of ben je juist toe aan een carrièreswitch? Met een opleiding of bijscholing krijg jij regie over je positie op de arbeidsmarkt.

Met het STAP-budget van de overheid krijg jij tot €1.000,- voor een opleiding of bijscholing per jaar. Dat betekent dat jij bij Jongepier voordelig kunt studeren, mét deskundige begeleiding! Zo staat niets jouw ontwikkeling nog in de weg.

Handig om te weten: het is niet mogelijk om jouw STAP-budget te verdelen over verschillende studies, behalve WRM bijscholing. Toch het maximale uit je subsidie halen? Kies dan een van onze WRM bijscholingspakketten.

Kom ik in aanmerking voor een STAP-budget?

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget? Doorloop deze checklist en kom erachter!

Ook handig om te weten...

  1. Jaarlijks is er binnen de STAP-budget subsidieregeling ruimte voor 200.000 tot 300.000 toekenningen. Daar kun jij er een van zijn! Maar wees er op tijd bij, want op=op.
  2. Je kunt op 6 momenten verdeeld over een kalenderjaar STAP-budget aanvragen. In 2023 zijn er slechts 5 aanmeldmomenten.
  3. Je aanmelding moet minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden voordat jouw studie begint, zijn ingediend. De overheid verwacht dat je een actieve studiehouding hebt. Dit betekent dat je jouw cursus/opleiding binnen de genoemde studieduur voor minimaal 80% doorlopen moet hebben (helemaal afronden is natuurlijk nog beter).
  4. Is jouw opleiding duurder dan €1.000,-? Dan betaal je het verschil zelf nadat jouw STAP-budget is goedgekeurd. Je kunt natuurlijk wel aan je werkgever vragen of deze jouw opleiding wil financieren.

Ook vanuit het buitenland kun je in sommige gevallen gebruikmaken van het STAP-budget. Je moet dan wel volksverzekerd zijn in Nederland. Dit is het geval als je in de afgelopen 24 maanden minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt, of een uitkering hebt ontvangen.

De periode van 6 maanden geldt vanaf 3 maanden vóór de maand waarin je het STAP-budget aangevraagd hebt.

Aanvraagprocedure

Per jaar worden er vanuit de overheid 200.000 tot 300.000 STAP-budgetten toegekend. In 2023 zijn deze verdeeld over 5 aanvraagtermijnen. Is het budget van de aanvraagtermijn op? Dan kun je het STAP-budget die periode niet meer aanvragen en moet je je in de volgende termijn opnieuw inschrijven. Loop deze kans niet mis en wees er snel bij. Want op=op!

Jouw aanvraag voor het STAP-budget loopt via het UWV (stapuwv.nl). Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd wordt jouw STAP-budget automatisch overgemaakt aan de opleider. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten!

Met een STAP-opleiding van Jongepier studeer je waar én wanneer je wilt. Als één van de grootste opleiders van Nederland bieden wij veel STAP-opleidingen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan. Dit is hoe je dat doet:

Wanneer start de STAP-aanmeldronde?

Jouw STAP-budget aanvragen? Dat doe je eenvoudig in 4 stappen

Bekijk snel ons aanbod opleidingen/bijscholingen en kies een opleiding of bijscholing die bij jou past! Welke studie kies jij?

Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de betreffende cursuspagina en vul het formulier in. Je ontvangt het aanmeldbewijs (PDF) meteen in je e-mail.

Dien jouw aanmeldbewijs in via het UWV (stapuwv.nl) om jouw STAP-budget aan te vragen. De volgende aanmeldronde start op 3 juli 2023 om 10.00 uur. Let op! Wacht niet te lang want het aantal STAP-budgetten is beperkt. Op=op!

Je krijgt automatisch bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan hoef jij niks meer door te geven aan Jongepier want wij krijgen ook automatisch bericht. We laten jou weten wanneer we jouw inschrijving definitief hebben gemaakt.

Wat als mijn aanvraag wordt geaccepteerd?

Gefeliciteerd! Dan ben je natuurlijk super enthousiast en dus gaan wij voor jou direct aan de slag. Wij krijgen namelijk automatisch bericht als jouw STAP-budget is goedgekeurd. Daar hoef jij helemaal niks voor te doen. Je ontvangt snel bericht van ons dat jouw inschrijving definitief is gemaakt. Je kunt nu echt gaan beginnen aan jouw ontwikkeling!

Met het STAP-budget ontvang je tot €1.000,- subsidie voor jouw opleiding of bijscholing. Is jouw opleiding duurder? Geen probleem. Dan kun jij je nog altijd voor STAP-budget aanmelden. Het extra bedrag betaal je dan zelf. Maar je kunt natuurlijk ook aan je werkgever vragen of deze meebetaalt. Van jouw ontwikkeling profiteert je werkgever immers ook.

Wat als mijn aanvraag wordt afgekeurd?

Helaas! We snappen dat je teleurgesteld bent, maar niet getreurd. Je zit nergens aan vast en in de volgende aanmeldronde kun jij jouw STAP-budget gewoon opnieuw aanvragen! Vraag hiervoor wel opnieuw een aanmeldbewijs aan bij Jongepier. Wil je ondertussen op de hoogte blijven van alle STAP-ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en krijg alle updates direct in je mailbox!

Geen zin om te wachten?

Bekijk dan onze andere financieringsmogelijkheden zodat jij toch direct kunt starten met jouw opleiding. Of vraag je werkgever of ze willen (mee)betalen!

Waarom is STAP in het leven geroepen?

Voorheen kon je jouw scholingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Omdat dit systeem niet voor iedereen rechtvaardig was, is hier sinds 1 januari 2022 een einde aan gekomen. Hiervoor is het STAP-budget in de plaats gekomen.

Het voordeel van het STAP-budget? Jouw subsidie wordt toegekend voordat je aan jouw opleiding begint. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten. Met de STAP-budget subsidieregeling is het voor iedereen makkelijker om aan een opleiding of cursus te beginnen en zich te blijven ontwikkelen. En daar heeft de overheid ook wat aan, want zo word jij flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt!

Jongepier is een van de grootste STAP-budget opleiders. Je vindt bij ons dan ook in elke branche een geschikte opleiding. Bekijk dus snel ons aanbod en kies jouw STAP-opleiding!

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je nog? Heb je vragen over het STAP-budget? Of heb je hulp nodig bij het regelen van je STAP-budget? Geen zorgen! Wij staan voor je klaar.

Is jouw aanvraag afgekeurd? Niet getreurd! Ook dan staan we jou te woord.

Stuur een e-mail of neem telefonisch contact met ons op!

Aanvraag Stap-Budget aanmeldbewijs