Fraude WRM-examens onder de loep

Deel via

In het voorjaar van 2016 kreeg IBKI de eerste signalen, vanuit twee WRM-opleiders, dat er WRM-examenvragen ‘op straat zouden liggen’. Wij hebben deze melding zeer serieus genomen en hebben hier dan ook een gedegen onderzoek naar laten doen.

Afgelopen half jaar heeft Hoffmann Bedrijfsrecherche B.V. zich gebogen over dit vraagstuk. Zo hebben zij gesprekken gevoerd met de opleiders die deze situatie hebben aangekaart en hebben ze uitgebreid onderzocht of de examenvragen verkrijgbaar waren.

Er is onderzoek gedaan naar verschillende opleiders welke vermoedelijk zouden beschikken over de examenvragen, en deze vragen zouden gebruiken om de slaagkans van hun studenten te vergroten. Tijdens het onderzoek is niet onomstotelijk vastgesteld dat de examenvragen beschikbaar zijn, dan wel gebruikt zijn om de slaagkans van de studenten van deze opleiders te vergroten.

 

IBKI heeft het erg op prijs gesteld dat de twee opleiders melding hebben gemaakt van bovenstaande en wij zullen alert blijven op de signalen die wij krijgen. Verder gaan we nog meer maatregelen nemen om fraude te blijven voorkomen. Zo worden de theorie-examenruimtes van IBKI gemoderniseerd om het toezicht op de examenafname te verbeteren. Vanaf april verwachten wij de deelnemers te mogen ontvangen in onze nieuwe examenlokalen.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!