IBKI stopt per 1 augustus tijdelijk met aanbieden van ‘individuele’ examens!!

Deel via

Met ingang van 1 augustus 2021 biedt IBKI niet langer de mogelijkheid om stagebeoordelingen en praktische begeleidingen, individueel te boeken. Dit is het gevolg van de nasleep van de noodzakelijke coronamaatregelen en het toegenomen aantal aanvragen voor individuele examens. Hierdoor dreigt de wachttijd voor de planning van deze examens in het gedrang te komen. Met deze tijdelijke maatregel houdt IBKI grip op de wachttijd.

Tijdelijke maatregel
IBKI benadrukt dat het een tijdelijke maatregel is. Zodra de nasleep van de coronamaatregelen voldoende is afgenomen, zal IBKI individuele examens weer aanbieden.

Landelijke dekking blijft gewaarborgd
IBKI beseft dat het belangrijk is dat een stagebeoordeling of een praktische begeleiding in het lesgebied of in de lesregio van de instructeur  kan plaatsvinden. Hierin zal geen verandering komen. IBKI kan voldoende spreiding van de centrale examenlocaties garanderen.

Uitzondering voor 3 examens op één dag
Als een opleider/rijschool zorg draagt voor de aanmelding van 3 deelnemers die op één dag vanaf dezelfde locatie een praktische begeleiding of stagebeoordeling willen afleggen, kan in overleg met IBKI op een afwijkende locatie worden afgesproken. Stuur uw aanvraag hiervoor per mail naar IBKI ([email protected]).

Aanvraag aanvullende categorieën
Een stagebeoordeling of een praktische begeleiding voor de lescategorieën A, C, D, E, T moet altijd via een aanvraagformulier plaatsvinden. IBKI zal dan vervolgens de aanvraag in behandeling nemen. 

Dit geldt ook voor het aanvraag van een derde praktische begeleiding (PB3).

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!