Rijvaardigheid politie holt achteruit door bezuinigingen

Deel via

De rijvaardigheid van Nederlandse politieagenten holt achteruit als gevolg van bezuinigingen. Dit stelt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, in een blog op de website van de bond. Dit brengt risico’s voor burgers met zich mee.

politie-rijinstructie

Struijs neemt geen blad voor de mond en meldt wat er allemaal als gevolg van de bezuinigingen is scheefgegroeid bij de politie de laatste tijd: Defecte handboeien,  gladde banden onder dienstauto’s, oude plunje en dus ook een gebrekkige rijvaardigheid.

Struijs laat weten: “Ook op het gebied van bijvoorbeeld het rijvaardigheidsonderhoud eisen de bezuinigingen hun tol. In het belang van hun eigen veiligheid en die van de burgers is ooit afgesproken dat agenten elke drie jaar een verplichte rijvaardigheidstest afleggen. Helaas zijn er momenteel veel te weinig docenten beschikbaar om iedereen op tijd aan deze keuring te onderwerpen. Dit brengt voor burgers risico’s met zich mee, maar ook voor collega’s die onderweg naar een noodsituatie (al dan niet door eigen toedoen) bij een aanrijding betrokken raken.”

 

https://www.rij-instructie.nl/nieuws/actueel/23140/rijvaardigheid-politie-holt-achteruit-keldert-door-bezuinigingen

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!