Verbindingsmiddelen ook verplicht bij stagebeoordeling op oefenterrein WRM T

Deel via

Bij de stagebeoordeling WRM T is het gebruik van verbindingsmiddelen door de kandidaat verplicht. Dat is niet expliciet vermeld in de IBKI-richtlijnen voor het geval het een bijzondere verrichting-les op een oefenterrein betreft. Ook daarbij zijn verbindingsmiddelen echter onmisbaar. Op de IBKI-site zal de verplichting voor een bijzondere verrichting-les worden toegevoegd. De richtlijnen examenvoertuig op de IBKI-site worden dan als volgt:

Voor het examenvoertuig volgt het IBKI de eisen voor examenvoertuigen (trekker inclusief aanhanger) van het CBR. Alleen door het CBR goedgekeurde voertuigcombinaties worden door het IBKI toegelaten tot het examen WRM T.
Wel is het zo, dat het examen stagebeoordeling alleen bij een bijzondere verrichting-les op een oefenterrein met een trekker met aanhanger gedaan wordt. Als het een verkeersles is op de openbare weg, is het examenvoertuig een trekker zonder aanhanger. De IBKI-examinator volgt dan in zijn eigen auto.

Bij beide soorten stagebeoordeling (bijzondere verrichting en verkeersles) is het noodzakelijk dat de IBKI-examinator de les vanaf het begin kan volgen door middel van portofoons en een ontvanger, op dezelfde manier als bij de WRM-examens A gebeurt (als de A-examinator in de auto volgt). Bij een les op een oefenterrein betekent dat, dat de examinator ook de verplaatsing naar dat terrein vanaf de rijschool met behulp van verbindingsmiddelen moet kunnen volgen. De kandidaat dient zelf voor deze verbindingsmiddelen te zorgen.

https://www.ibki.nl/wrm/wrm_archief_stagebeoordeling/wrm-bericht-332-verbindingsmiddelen-ook-verplicht-bij-stagebeoordeling-op-oefenterrein-wrm-t/

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!