Wijzigingen in theorietoetsen WRM door nieuwe regelgeving

Deel via

In 2017 waren er een aantal wijzigingen in de regelgeving die consequenties hebben voor de theorietoetsing WRM (alleen de toetsen 1. a). Zoals gebruikelijk kondigt IBKI van tevoren aan vanaf welke datum er aangepaste vragen in de toetsen kunnen zitten. Het gaat om drie wijzigingen:

– 14 nieuwe RVV-verkeersborden
Hierover zijn nieuwe WRM-toetsvragen gemaakt. Deze kunnen gesteld worden vanaf 1 januari 2018. De examenbank bevat op dit moment geen vragen die in strijd zijn met de nieuwe regels.

– Wijziging Regeling Voertuigen per 1 april 2017 (alleen van belang voor WRM T)
Hierover zijn nieuwe WRM-toetsvragen gemaakt. Deze kunnen gesteld worden vanaf 1 januari 2018. De examenbank bevat op dit moment geen vragen die in strijd zijn met de nieuwe regels. In verband met deze wijziging is het brondocument voor de toetsing licht aangepast. IBKI zet dit 1 december 2017 op de IBKI-site; de wijzigingen in het brondocument zullen worden gemarkeerd.

– Wijziging in de regeling van rijbewijzen categorie A (code 80) (alleen van belang voor WRM A)
Hierover zijn nieuwe WRM-toetsvragen gemaakt. Deze kunnen gesteld worden vanaf 1 januari 2018. De examenbank bevat op dit moment geen vragen die in strijd zijn met de nieuwe regels. In verband met deze wijziging is het brondocument voor de toetsing licht aangepast. IBKI zet dit 1 december 2017 op de IBKI-site, de wijzigingen in het brondocument zullen worden gemarkeerd.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!