Rijschoolhouder worden

Wil je rijschoolhouder worden? Rijschoolhouders hebben een uitdagend en afwisselend beroep. Daarnaast hebben ze een belangrijke verantwoordelijkheid: ze zorgen voor een veiligere openbare weg.

Hoe kan ik rijschoolhouder worden?

Om rijschoolhouder te worden dien je eerst rijinstructeur te worden. Hier dien je een opleiding voor te volgen. Tijdens deze opleiding wordt je opgeleid om instructeur te worden voor rijbewijs B. Na je opleiding kan je direct aan de slag met je eigen rijschool.

Bij Jongepier ben je aan het juiste adres om jouw opleiding rijinstructeur te volgen. Met onze hoge slagingspercentages en de betaalbaarste investering van de grootste 3 opleiders van Nederland is Jongepier een uitstekende plek om jouw carrière als rijschoolhouder te starten.

Eigen baas en een goed salaris

Een eigen rijschool beginnen is altijd al een goed idee geweest, het wordt ook steeds aantrekkelijker financieel gezien. Vorig jaar verhoogde bijna de helft van de rijscholen de lesprijs. In 2022 heeft 75 procent van de rijscholen de rijles duurder gemaakt. Het gemiddelde lestarief lag op 52 euro per 60 minuten autorijles, in 2022 was er een toename van 6 procent vergeleken met 2021 blijkt uit een onderzoek van vakblad Rijschoolpro.

Veel voldoening uit je werk

Je kan ook veel voldoening uit je werk halen. Dagelijks werk je met een nieuwe generatie verkeersdeelnemers, die je helpt van hun eerste rijminuten tot aan hun rijbewijs. Je hebt hierdoor een directe invloed op de veiligheid op de weg.

Afwisseling en persoonlijk contact

Je werkt elke dag met verschillende mensen, jong en oud, die je aan hun rijbewijs helpt. Iedereen is anders, waardoor elke dag en elke leerling weer een nieuwe uitdaging is. Daarnaast help je je leerlingen elke dag ook weer door steeds andere situaties heen.

Investering en kosten om rijschoolhouder te worden

Je kiest bij Jongepier zelf hoe lang je opleiding duurt en hoe deze eruit ziet. Er zijn verschillende opties, van zelfstudie en online webinars tot een klassikale opleiding. De opleidingen kan je al volgen vanaf     € 647,00 euro. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een spoed of super spoed opleiding, waarbij je nog sneller kan beginnen als rijinstructeur.

Je kunt via Jongepier ook maximaal  € 1000,- STAP subsidie aanvragen!

Wil je aan een opleiding beginnen, maar weet je niet welke opleidingsvorm geschikt is voor jou? Meld je dan aan voor een intest. Je maakt dan kennis met onze werkwijze en je krijgt advies over de rijinstructeursopleiding die bij jou past.

Voorwaarden en eisen om rijinstructeur te worden

Om rijinstructeur te kunnen worden, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B;
  • Je moet een schooldiploma op minimaal VMBO-gl of tl-niveau bezitten (of een vergelijkbaar buitenlands diploma, gewaardeerd naar het Nederlandse onderwijssysteem);
  • Je moet een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen overleggen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding rijinstructeur van Jongepier? Kijk op de informatiepagina van de opleiding of neem direct contact met ons op.

Cursisten beoordelen deze opleiding met 5 sterren!

Gemiddelde waardering: 5.0 sterren (gebaseerd op 242 beoordelingen)
Vraag nu gratis onze studiegids aan!
Hierin staat alles wat je moet weten om aan de slag te gaan als rijinstructeur.

Rijinstructeurs zijn belangrijk om een nieuwe generatie verkeersdeelnemers op te leiden. Je bent als rijinstructeur dus onmisbaar voor de maatschappij.

Heb je een vraag of opmerking?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Meld je hieronder aan voor de intest

Jij wilt rijinstructeur worden, maar welke opleiding past het beste bij jou?
Een intest heeft zo de volgende voordelen:

Ja, ik wil een intest!