Hallo! Ik ben Ilse Lageman, docent bij Jongepier Opleidingen, gespecialiseerd in Onderwijskunde en WRM-bijscholingen. Sinds kort geef ik ook les in de Rijopleiding in Stappen (RIS), een gestructureerde en overzichtelijke manier van rijles geven.

Wat is de RIS-methode en waarom is het zo effectief?

Bij Jongepier Opleidingen vroegen veel rijinstructeurs ons hoe ze hun leerlingen beter kunnen voorbereiden op veilig en zelfstandig rijden. Het antwoord? De RIS-methode. Deze methode biedt een duidelijk en logisch leertraject, waarbij leerlingen vanaf de eerste rijles gestimuleerd worden om zelfstandig te werken met rijtaken. Dit bevordert hun zelfredzaamheid en zelfreflectie, essentiële vaardigheden voor elke bestuurder.

Hoe werkt de RIS-methode in de praktijk?

Veel instructeurs vragen zich af hoe ze de theorie kunnen vertalen naar effectieve lessen. De RIS-methode maakt gebruik van creatieve- en toetsoefeningen, vaardigheidsproeven en complexe rijtaken die leerlingen helpen de benodigde vaardigheden op een geautomatiseerd niveau te brengen. Dit zorgt voor een leerproces dat zowel leuk als uitdagend is, en aangepast kan worden aan de voortgang van elke leerling.

Wat maakt de RIS-methode flexibel en effectief?

We horen vaak van instructeurs dat elke leerling anders leert. De RIS-methode biedt de flexibiliteit om scripts te combineren of apart te behandelen, afhankelijk van de behoeften van de leerling. Dit betekent dat zowel langzame als snelle leerlingen een opleiding op maat kunnen krijgen, waardoor ze optimaal voorbereid de weg op gaan.

Hoe kan de RIS-methode uw lessen verbeteren?

Als rijinstructeur wilt u uw leerlingen de best mogelijke voorbereiding geven. Door de RIS-methode te integreren in uw lessen, kunt u profiteren van de gestructureerde aanpak die de zelfredzaamheid en veiligheid van uw leerlingen bevordert. Bovendien help ik andere rijinstructeurs om deze methode effectief te gebruiken, waardoor we samen bijdragen aan de professionalisering van ons vakgebied.

Kortom, de RIS-opleiding biedt rijinstructeurs de tools om leerlingen goed voor te bereiden op zelfstandig en veilig rijden. Bij Jongepier Opleidingen ben ik er trots op om deze methode te delen en samen te werken aan het verbeteren van rijonderwijs. Bent u klaar om uw lessen naar een hoger niveau te tillen met de RIS-methode? Laten we samen aan de slag gaan!

Klik hier voor meer info over de RIS opleiding.

 

Speciaal aanbod:

Volg de opleiding tot RIS-instructeur 2.0 bij Jongepier Opleidingen.

Nu tijdelijk van € 1100,00 voor slechts € 999,00! Meld je aan via jongepier.nl en bereid je voor op de toekomst.

RIS opleiding op locatie? Natuurlijk kan dat bel ons voor de mogelijkheden op 085-4859600.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!