Waarom de RIS opleiding volgen?

Wat verandert er binnenkort in het rijonderwijs en hoe beïnvloedt dat mij als rijinstructeur of rijschoolhouder?

Binnenkort komen er nieuwe regels voor rijonderwijs. Dit betekent dat rijinstructeurs een verplichte opleiding moeten volgen, er komen nieuwe toetsmethoden en een leerlingvolgsysteem. Deze veranderingen zijn bedoeld om de kwaliteit van rijlessen te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen.

De uitdaging

Als rijinstructeur of rijschoolhouder wil je je leerlingen de beste lessen geven en voldoen aan de nieuwste regels. De veranderingen kunnen moeilijk lijken, met verplichte opleidingen, nieuwe toetsmethoden en een leerlingvolgsysteem.

Achtergrondinformatie

In 2021 heeft de heer Roemer, op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), het advies ‘Van rijles naar rijonderwijs’ opgesteld. Dit advies kwam door problemen in de rijschoolbranche, zoals misleiding van consumenten, oneerlijke concurrentie en examenfraude. Ook is het aantal verkeersongevallen onder jonge bestuurders (18-24 jaar) hoog en zijn de slagingspercentages laag. Het doel is om de kwaliteit van rijopleidingen te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen.

Onze hulp

Wij zijn er om je te helpen met deze veranderingen. Door de RIS (Rijopleiding in Stappen) te volgen, kun je je goed voorbereiden op de nieuwe regels en je rijschool verbeteren.

Stappenplan

Stap 1: Volg de RIS opleiding

Stap 2: Gebruik een leerlingvolgsysteem

Stap 3: Pas je lesmethoden aan

Stap 4: Communiceer duidelijk

Resultaten en voordelen

Wat zijn de voordelen van de RIS-opleiding voor mijn rijschool en mijn leerlingen?

Waarom de RIS-opleiding nu volgen?

Waarom zou ik nu moeten investeren in de RIS-opleiding?

Door nu te investeren in de RIS-opleiding, kun je je rijschool voorbereiden op de toekomst en voldoen aan de nieuwe regels. Dit helpt je om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, biedt een concurrentievoordeel en zorgt voor hogere slagingspercentages en een betere reputatie.

Wat zijn de risico’s als ik niets doe?

Wat gebeurt er als ik me niet voorbereid op de nieuwe regels?

Als je je niet aanpast aan de nieuwe regels, loop je het risico achter te blijven bij de concurrentie. Je kunt te maken krijgen met hogere kosten voor niet-naleving, minder tevreden klanten en een slechtere reputatie van je rijschool.

Succes en groei

Hoe kan ik mijn rijschool en mijn leerlingen het beste helpen?

Volg de RIS-opleiding om voorop te blijven in de rijschoolbranche. Investeer in opleiding en certificering, gebruik een leerlingvolgsysteem, pas je lesmethoden aan en communiceer duidelijk met je leerlingen en hun ouders. Deze stappen helpen je om te voldoen aan de nieuwe regels en verbeteren de kwaliteit van je rijlessen.

Actie

Neem de leiding. Zorg voor de toekomst. Schrijf je vandaag nog in voor de RIS-opleiding bij Jongepier Opleidingen en gebruik het leerlingvolgsysteem.

Conclusie

Door de RIS-opleiding te volgen, kun je je rijschool voorbereiden op de toekomst en de leiding nemen in de verbetering van rijopleidingen en verkeersveiligheid in Nederland. Blijf relevant, verhoog je slagingspercentages en zorg voor tevreden leerlingen door vandaag nog te beginnen met de RIS-opleiding.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!