Het CBR heeft verspreid over het land zes informatieavonden georganiseerd waarbij belangrijke informatie werd gedeeld met A-opleiders. Deze informatie omvatte onder meer de verfijning van de kandidaatuitrusting, de nadruk op uitrusting tijdens het initiële gesprek, de evaluatie van het AVB-examen, en de beoordeling van speciale manoeuvres tijdens het gefaseerde AVD-examen. Elke avond werd afgerond met een sessie voor vragen, gevolgd door een mogelijkheid voor informeel overleg.

De ingangsdatum voor de nieuwe kledingeisen is in overleg met de opleiders verplaatst naar 1 mei 2024. Aanvankelijk was tijdens de eerste drie informatieavonden in Arnhem, Assen en Eindhoven een ingangsdatum van 1 april 2024 gecommuniceerd. Deze wijziging resulteert in een uitstel van een maand, met een officiële aankondiging die volgende week verwacht wordt.

Veel opleiders hebben uitgesproken de presentaties opnieuw te willen bekijken, vooral omdat sommigen niet in staat waren de bijeenkomsten bij te wonen. Om de presentatiematerialen te downloaden van de informatieavond over motorexamens, klik hier.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!