Rijinstructeur worden? Volg je opleiding rijinstructeur bij Jongepier

Opleiding tot rijinstructeur

“Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ga je graag met mensen om? Vind je het leuk om mensen iets te leren en veel op de weg te zijn. Dan is een opleiding volgen tot rijinstructeur een goed idee!”

Als rijinstructeur heb je een creatieve, verantwoordelijke en afwisselende baan met veel sociale contacten. Tevens heb je veel vrijheid om je dag in te delen. Vanwege de constante vraag naar rijinstructeurs is een opleiding tot rijinstructeur een goede investering!

Bij Jongepier ben je aan het juiste adres, want wij hebben ruim 9000 nieuwe rijinstructeurs opgeleid. Wij hebben WRM gecertificeerde instructeurs vanuit de praktijk, die u veel persoonlijke aandacht geven en goed zullen begeleiden.

Voordelen

Waarom rijinstructeur worden via Jongepier Verkeersopleidingen?

Jarenlange ervaring
“De familie Jongepier en haar docenten verzorgen al rijinstructeursopleidingen sinds 1981 en is inmiddels uitgegroeid tot de opleider met de hoogste kwaliteit in opleidingen binnen de mobiliteitsbranche in Nederland.”

Unieke mix: klassikaal én online leren
De opleiding tot rijinstructeur bestaat uit een groot aantal instructievideo’s en sheets voor zelfstudie en klassikale lessen. Met andere woorden: je staat niet iedere dag muurvast in files, je leert waar en wanneer je wilt.

Opleiding met 99% baangarantie
Wij hebben momenteel +100 vacatures en stages bij o.a. ANWB-rijopleiding, Instadrive, E&R opleidingen en andere rijscholen. Waarom bieden wij geen 100% garantie? Omdat jij zelf het sollicitatiegesprek voert. Maar wij bemiddelen je graag.

Of, als je echt ondernemend bent, begin je meteen voor je zelf. Dat kan namelijk, want met het officiële instructeurscertificaat ben je volledig bevoegd om zelfs zonder ondernemersdiploma een eigen rijschool te beginnen.

Varianten

Spoedopleiding 

Reguliere opleiding

 

Eisen

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om rijinstructeur te worden?
Hierbij alle toelatingseisen op een rij:

Geldig rijbewijs categorie B plus MAVO, LBO, VBO, IBO, overgangsrapport HAVO 3 naar HAVO 4 of gelijkwaardig diploma.

Een geschiktheid toets is mogelijk als je niet aan de toelatingseisen voldoet. Stel je hebt wel je rijbewijs, maar geen vooropleiding of je voelt je niet helemaal zeker of jij wel rijinstructeur kunt worden. In zo’n geval kun je een geschiktheid toets afleggen bij IBKI. Deze toets duurt 90 minuten en bestaat uit de onderdelen beroepscompetenties, taalvaardigheid en coachingsvaardigheid.

Is je diploma zoekgeraakt, dan kun je bij je school een kopie opvragen. Bestaat deze niet meer en is je diploma van na 1976, dan kun je bij de Informatie Beheer Groep in Groningen (050 – 599 80 36) een verklaring van je diploma opvragen.

Heb je een buitenlands diploma dan ben je verplicht dit te laten waarderen.

Lesinhoud

De opleiding bestaat uit drie fasen: (1) competent in verkeersdeelname, (2) didactische vaardigheden en (3) proeven van bekwaamheid.

Fase 1A: Theorie Fase 1B: Praktijk
 • Wet- en regelgeving
 • Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV)
 • Verkeersveiligheid
 • Andere weggebruikers
 • Mobiliteit, doorstroming, milieu
 • Theorie van de verkeerstaak
 • Het Nieuwe Rijden
 • Rijprocedure
 • Voertuig- en verkeersbeheersing
 • Controle over het voertuig
 • Rijproef
 • Bijzondere verrichtingen
Fase 2A & 2B: Theorie Fase 3: Stage
 • Coaching
 • Didactische voorwaarden
 • Lesvoorbereiding
 • Lesuitvoering en evaluatie
Je loopt tenslotte 40 uur stage: 5 uur passief en 35 uur actief, met aansluitend een examen op de werkplek. Rond je dit succesvol af? Dan ontvang je je officiële bevoegdheidspas autorijbewijs (B) van IBKI, namens het Ministerie van Verkeer en Waterstaat afgegeven.

Opleidingsmogelijkheden:

Reguliere opleiding:

 • Dagopleiding, 1 dag per 2 weken van 10.30 – 15.00 uur.
 • Zaterdagopleiding, 1 dag per 2 weken van 10.30 – 15.00 uur.
 • De reguliere opleiding duurt 5– 5,5 maand voor fase 1 en 2*.

Spoedopleiding:

 • Dagopleiding 1 dagdeel per week op maandag of vrijdag van 10.30 – 15.00 uur.
 • Avondopleiding 1 avond per week op dinsdag van 18.30 – 22.00 uur.
 • De spoedopleiding duurt 3 – 3,5 maand voor fase 1 en 2*.

 

*exclusief stage en vakanties.

De opleiding bestaat uit 11 klassikale bijeenkomsten. Daarnaast heb je ook nog 3 dagdelen rijproef voor het praktijkgedeelte 1b en drie terugkomdagen fase 3.

De spoedopleiding rijinstructeur is qua inhoud hetzelfde als onze reguliere opleiding. Je komt 1 keer per week naar school in plaats van 1 keer per 2 weken en het tempo ligt een stuk hoger. Hierdoor ben je ook sneller klaar met de opleiding.

Nu met gratis opleiding tot RIS instructeur t.w.v. € 825,00!

Na het behalen van de bevoegdheidspas B kun je verder specialiseren door RIS instructeur te worden. Deze opleiding ter waarde van € 825,00 wordt je gratis aangeboden door Jongepier Verkeersopleidingen Nederland.

De enige investering die je moet doen is 6 dagen vrij maken om de opleiding te volgen.

Stap-voor-stap naar het rijexamen
Nieuw, anders; dát is de Rijopleiding in Stappen (kortweg RIS). Via deze uitgekiende, moderne instructiemethode bereidt jij je leerlingen stapsgewijs voor op het rijexamen. Leidraad vormen de zogeheten scripts, die elk onderdeel van de te verrichten handelingen nauwkeurig beschrijven. Alles logisch geordend en vastgelegd in goed lesmateriaal.

Veiliger op de weg
Voornaamste doel van de Rijopleiding in Stappen is de veiligheid op de weg te verbeteren. Juist mensen die net hun rijbewijs hebben, zijn namelijk vaak betrokken bij verkeersongelukken. Te vaak. De Rijopleiding in Stappen kan daar verandering in brengen.

Modules en scripts
Het ligt voor de hand: de Rijopleiding in Stappen heeft een stapsgewijze opbouw. Die stappen heten modules, waarvan er vier zijn. Elke module is weer onderverdeeld in scripts, in totaal 47 stuks voor de vier modules. Pas als de leerling alle vaardigheden (vastgelegd in de scripts) van de ene module voldoende beheerst, begint hij aan de volgende. Of hij inderdaad zo ver is, wordt vast-gesteld door middel van een toets. Het complete traject neemt net zo veel tijd in beslag als de traditionele rijopleiding.

Op uw manier
De Rijopleiding in Stappen is een nieuwe aanpak voor het geven van rijlessen. Of dat ook betekent dat je je eigen manier van lesgeven overboord moet gooien? Het antwoord is nee.

Je blijft gewoon op dezelfde manier lesgeven, alleen houdt je nu het stappen-plan aan van de nieuwe methode. Verder heb je alle ruimte om zaken op jouw specifieke wijze over te brengen. Voor de planning en administratie van de rijschool zijn er ook geen ingrijpende consequenties.

Wat de Rijopleiding in Stappen u oplevert
• Je lessen winnen aan kwaliteit

• Als instructeur kom je vooruitstrevend en professioneel over
• Leerlingen hebben te allen tijde inzicht in hun vorderingen
• Leerlingen zijn gemotiveerder
• Je kunt je eigen manier van lesgeven handhaven
• De kans op slagen ligt hoger
• Opleiden en examineren sluiten nauwer op elkaar aan

Examen aanvragen? RIS leidt de weg
Leerlingen willen graag snel rijexamen doen. Er zijn er zelfs die daar al in een heel vroeg stadium op aandringen. Terwijl ze er naar uw mening nog lang niet aan toe zijn. Wie is dus degene die als dwarsligger wordt gezien? Jij. Met de Rijopleiding in Stappen is dit probleem uit de wereld. Leerlingen weten op elk moment of ze aan de eisen voldoen en wat er nog verbeterd moet worden om voor het examen op te kunnen gaan. Geen discussies meer dus over het wel of niet aanvragen van het examen. De methode zelf laat zien of het zover is. En dat is prettig voor alle partijen.

 

Kosten opleiding rijinstructeur:

Spoedopleiding Reguliere opleiding
Cursuskosten € 2995,00 € 2995,00
Examenkosten fase 1A €   105,00 €   105,00
Examenkosten fase 1B €   185,00 €   185,00
Examenkosten fase 2A en 2B €   210,00 €   210,00
Examenkosten fase 3 €   360,00 €   360,00
Totaal: € 3855,00 € 3855,00

Betaling in termijnen is mogelijk!

Start 13 juli 2018 met de spoedopleiding en ontvang € 300,00 korting! Normaal € 2995,00 nu voor maar € 2695,00! Bij betaling in 1 keer € 2595,00!

Direct inschrijven voor de opleiding Rijinstructeur Personenauto?

Opleiding rijinstructeur volgen? Vraag hier onze gratis brochure aan? Gratis brochure