Rijinstructeur worden? Volg je opleiding rijinstructeur bij Jongepier

Personenauto

Opleiding tot rijinstructeur personenauto

Ga je graag met mensen om en ben je op zoek naar een levendige baan? Het beroep rijinstructeur is dan misschien wel op jouw lijf geschreven! Een rijinstructeur heeft een beroep met veel vrijheid maar ook een grote verantwoordelijkheid. Je krijgt te maken met verschillende soorten mensen met allemaal een eigen verhaal, hun eigen redenen om auto te rijden en allemaal een eigen rijstijl.

Gratis Brochure aanvragen?

Wil je graag meer informatie ontvangen over onze opleidingen tot rijinstructeur? Vraag dan hier onze gratis brochure aan! Zodra we je aanvraag hebben ontvangen mailen wij de brochure naar je toe.

VRAAG DE GRATIS BROCHURE AAN

Rijinstructeur worden

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ga je graag met mensen om? Vind je het leuk om mensen iets te leren en veel op de weg te zijn. Dan is een opleiding volgen tot rijinstructeur een goed idee!

Als rijinstructeur heb je een creatieve, verantwoordelijke en afwisselende baan met veel sociale contacten. Tevens heb je veel vrijheid om je dag in te delen. Vanwege de constante vraag naar rijinstructeurs is een opleiding tot rijinstructeur een goede investering!

De basisopleiding voor elke rijinstructeur is auto! Tijdens dit opleidingstraject word je klaargestoomd om na de opleiding direct te gaan werken in de rijschoolbranche. Je kunt gaan werken voor een rijschool of meteen voor jezelf beginnen.

Bij Jongepier ben je aan het juiste adres, want wij hebben ruim 9000 nieuwe rijinstructeurs opgeleid. Wij hebben WRM gecertificeerde instructeurs vanuit de praktijk, die u veel persoonlijke aandacht geven en goed zullen begeleiden.

”Ik heb bij Jongepier les gehad van Ronald de Vries en Nel Jongepier, 2 uiterst gedreven docenten afkomstig uit het vak zelf, met allebei meer dan 30 tot 40 jaar ervaring! Ze hebben allebei ongelofelijk veel (praktijk) ervaring welke ze meer dan uitstekend en heel motiverend over weten te brengen, waardoor ik in één keer geslaagd ben voor al mijn theorie examens en mijn eigen praktijkexamen. De betrokkenheid en persoonlijke, maar vooral ook hartelijke benadering is meer dan bijzonder te noemen!”

Erna, Amersfoort

“Compleet aanbod van de leerstof, leuke leraren! Goede online toetsomgeving waar je je vorderingen in bij kunt houden. Zeer informatieve klassikale bijeenkomsten, met uitgebreide informatie over de aan te leren stof. Middels PowerPoint presentaties en groepsgesprekken leer je jezelf de stof eigen te maken. Echt heel veel van geleerd. Dus alles bij elkaar top!”

Stephanie, Den Helder

”Ben heel blij dat ik voor Jongepier Verkeersopleidingen heb gekozen. De theorielessen werden gegeven door zeer bekwame instructeurs en hierdoor sloten deze lessen goed aan bij de leerstof. Ook beschikte men over voldoende oefen opgavens om jezelf klaar te stomen voor het examen. Kan iedereen Jongepier Verkeersopleidingen aanbevelen. Ik heb mijn instructiebevoegdheid in minder dan 5 maanden behaald.”

Ronald, Amersfoort
.....

Reguliere opleiding

– Dagopleiding op maandag, 1 dag per week van 10.30 – 15.00 uur.

– Zaterdagopleiding, 1 dag er week van 10.30 – 15.00 uur.

– De reguliere opleiding duurt 6 maanden voor fase 1 en 2*.

*Studiebelasting thuis 4 – 8 uur per week. *exclusief stage en vakanties.

Uniek maximaal 9 deelnemers per klas!

Opleiding met 99% baangarantie!

Meteen meer informatie nodig? Bel 085-4859600.

Spoedopleiding blended learning

– Dagopleiding 1 dag per week op woensdag of vrijdag van 10.30 – 15.00 uur.

– Avondopleiding 1 avond per week op dinsdag van 18.30 – 22.00 uur.

– De spoedopleiding duurt 4 maanden voor fase 1 en 2*.

*Studiebelasting thuis 15 uur per week. *exclusief stage en vakanties.

Uniek maximaal 9 deelnemers per klas!

Opleiding met 99% baangarantie!

Meteen meer informatie nodig? Bel 085-4859600.

Alle informatie op een rij

Bekijk hier ons lesplan

Fase 1A: Theorie
– Wet- en regelgeving
– Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV)
– Verkeersveiligheid
– Andere weggebruikers
– Mobiliteit, doorstroming, milieu
– Theorie van de verkeerstaak
– Het Nieuwe Rijden
– Rijprocedure

Fase 1B: Praktijk
– Voertuig- en verkeersbeheersing
– Controle over het voertuig
– Rijproef
– Bijzondere verrichtingen

Fase 2A & 2B: Theorie
– Coaching
– Didactische voorwaarden
– Lesvoorbereiding
– Lesuitvoering en evaluatie

Fase 3: Stage
Je loopt tenslotte 40 uur stage: 5 uur passief en 35 uur actief, met aansluitend een examen op de werkplek. Rond je dit succesvol af? Dan ontvang je de officiële bevoegdheidspas autorijbewijs (B) van IBKI, afgegeven namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Rijinstructeur worden eisen

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om rijinstructeur te worden?

Een rijinstructeur moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De toelatingseisen tot de opleiding rijinstructeur heeft Jongepier op een rijtje gezet:

– Geldig rijbewijs categorie B.

– Nederlands schooldiploma voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs in de theoretische of gemengde leerweg of gelijkwaardig niveau.

– Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij aanvraag stage fase 3 per 01-01-2020. De VOG moet voldoen aan de punten 11, 21,22, 41, 53, 61, 63 en 84, bij je gemeente zijn deze eisen bekend.

– Een geschiktheidstoets is mogelijk als je niet aan de toelatingseisen voldoet. Stel je hebt wel je rijbewijs, maar geen vooropleiding of je weet niet zeker of jij wel rijinstructeur kunt worden. – In zo’n geval kun je een geschiktheid toets afleggen bij IBKI. Deze toets duurt 90 minuten en bestaat uit de onderdelen beroepscompetenties, taalvaardigheid en coachingsvaardigheid.

– Ben je je diploma, certificaat of cijferlijst kwijt, of is het beschadigd? Dan kun je vaak een vervangend document aanvragen of downloaden bij DUO. Telefoonnummer DUO (050 – 599 77 78). Zie voor meer informatie (https://duo.nl/particulier/diploma-kwijt.jsp)
– Heb je een buitenlands diploma dan ben je verplicht dit te laten waarderen.

Waaruit bestaat de rijinstructeur opleiding?

Jongepier biedt een opleiding rijinstructeur aan met een combinatie van klassikale bijeenkomsten, thuis leren met behulp van internet en praktijklessen. Met rechtstreekse communicatie in onze digitale leeromgeving, waarborgen we de voortgang en de kwaliteit. Onze blended learning biedt jou als aankomend rijinstructeur een groot aantal voordelen. Je kan thuis leren op de momenten dat het jou uitkomt en met gefilmde instructievideo’s en praktijksituaties kun je zo vaak je wilt lessen volgen. Onze nieuwe (presentatie) technieken maken het leren een stuk leuker en effectiever!

Gefilmde instructielessen
Via ons online lessysteem kun je de instructievideo’s bekijken, teksten uit het lesboek lezen (én uitprinten), opdrachten maken en naar je docent sturen. In de instructievideo’s wordt de theorie uitgelegd door een docent en aangevuld met een grafische presentatie waarmee de uitleg wordt ondersteund. Het voordeel hiervan is het feit dat je de instructievideo’s zo vaak kunt bekijken als je wilt.

Online leersysteem
Met ons online leersysteem bestudeer je de lesstof en elke les sluit je af met een toets die via het systeem naar jouw docent wordt gestuurd. De toetsen bestaan uit open en multiplechoicevragen en de docent bespreekt het eerst komende klassikale bijeenkomst de uitslagen. Naast de toetsen via het systeem krijgt u elke klassikale bijeenkomst huiswerkopdrachten mee.

Wil je een spoedopleiding volgen tot rijinstructeur?  Dat kan, het tempo is een stuk hoger dan bij de reguliere opleiding en er zijn 13  bijeenkomsten in plaats van de 22 bij de reguliere opleiding. Hierdoor ben je ook sneller klaar met de opleiding.

Cursisten komen uit hele land naar Jongepier Verkeersopleidingen vanuit Groningen tot aan Den Bosch en dat is niet voor niets.

Wat is het verschil tussen de klassikale- en de spoedopleiding?
RegulierSpoed
Aantal klassikale bijeenkomsten2213
Thuisstudie per week4-8 uur15 uur
Rijproef3 dagdelen3 dagdelen
Duur vd opleiding (excl. stage)6 maanden4 maanden
Stagelopen40 uur40 uur
Aantal deelnemersMax 8Max 8
Begeleiding  door ervaren docentenJaJa
Online leeromgeving met effectieve instructievideo’sJaJa
OefentoetsenJaJa
Opleiding met 99% baangarantieJaJa

Startdata

Spoedopleiding rijinstructeur op vrijdag, 1 keer per week van 10.30 – 15.00 uur, 10-07-2020. (vol kan nog wel op de reservelijst)

Reguliere zaterdagopleiding rijinstructeur, 1 keer per week van 10.30 – 15.00 uur, 25-07-2020. (nog 4 plaatsen beschikbaar)

Spoedopleiding rijinstructeur op dinsdagavond, 1 keer per week van 18.30 – 22.00 uur, 04-08-2020. (nog 5 plaatsen beschikbaar)

Reguliere opleiding rijinstructeur op maandag, 1 keer per week van 10.30 – 15.00 uur, 07-09-2020.

Spoedopleiding rijinstructeur op vrijdag, 1 keer per week van 10.30 – 15.00 uur, 18-09-2020.

Spoedopleiding rijinstructeur op dinsdagavond, 1 keer per week van 18.30 – 22.00 uur, 22-09-2020.

 

Opleiding met 99% baangarantie

Na het afronden van jouw rijinstructeur opleiding kun je gelijk aan de slag als rijles leraar. Wij hebben momenteel +100 vacatures en stages bij o.a. ANWB-rijopleiding, Verkeersschool Trilling, E&R opleidingen en andere rijscholen. Waarom bieden wij geen 100% garantie? Omdat jij zelf het sollicitatiegesprek voert. Maar wij bemiddelen je graag, dit kan ook al voor de start van de opleiding. Bel ons op 085-4859600.

Echte ondernemende rijinstructeur kunnen na het afronden van de opleiding voor zichzelf beginnen. Met het officiële instructeurscertificaat ben je volledig bevoegd om zelfs zonder ondernemersdiploma een eigen rijschool te beginnen.

Bijna dagelijks ontvangen wij vacatures van rijscholen uit heel Nederland. Kijk eens op onze vacaturebank.

Opleidingen met klassikale bijeenkomsten en online begeleiding

Wij bij Jongepier begrijpen dat potentiële rijleraren een druk leven hebben. Daarom bieden wij studeren met alle flexibiliteit en houvast aan waar een druk leven om vraagt. Uniek is onze combinatie tussen e-learning en klassikale bijeenkomsten waardoor je op elk moment begeleiding hebt. Op deze manier kun je rijinstructeur worden prima combineren met je huidige baan en je gezin. Bij ons leer je waar en wanneer je wilt!

Juni actie!

Bas

De gemaakte opleidings- en examenkosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Er is een drempelbedrag van € 250. Trek dat af van de totale opleidings- en examenkosten. Het bedrag dat overblijft, dát is uw aftrek. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Prijswijzigingen worden doorberekend.

 

 

 

                       Vanaf maandag 6 juli 2020 is ons nieuwe adres:

                      Turfstekerstraat 63, 2e verdieping te Aalsmeer!!!

Met vriendelijke groet,

Team Jongepier Verkeersopleidingen