Start opleiding rijinstructeur spoed 90%

Je bent bijna klaar om te starten met de opleiding Rijinstructeur Spoed

Informatie over de opleiding rijinstructeur

Begin met vertrouwen aan je nieuwe carrière bij Jongepier Opleidingen. Wil je rijinstructeur worden of je eigen rijschool starten? Wij helpen je met beide. Leer alles om een goede rijinstructeur te worden en vind gegarandeerd een baan in deze sector.

Wil je flexibel werken en anderen helpen beter te rijden? Nu is de perfecte tijd om te beginnen. Wij bieden niet alleen opleidingen om rijinstructeur te worden, maar ook speciale pakketten zoals het Rijschoolstarterspakket. Met dit pakket ondersteunen je van het begin tot het succesvol runnen van je eigen rijschool.

Kies voor een baan in loondienst of word je eigen baas. Met onze opleidingen en pakketten slaag je gegarandeerd voor je examen. Dit is onze belofte aan jou!

De opleiding tot rijinstructeur combineert theorie en praktijk en is opgedeeld in drie fasen. Hier leer je veel over rijden en lesgeven. Dit helpt je om wat je leert snel in de praktijk te brengen. Hieronder vind je de details van elke fase en de bijbehorende examenonderdelen.

Fase 1: Competentie in verkeersdeelname

 • Fase 1A: Theorietoets over Rijtaak
 • Toets over de theorie van de rijtaak met 60 meerkeuzevragen in 90 minuten.
 • Onderwerpen: verkeersregels, verkeersveiligheid, mobiliteit, milieubewust rijden en rijprocedure.

Fase 1B: Praktijkrit voor eigen rijvaardigheid

 • Een rijproef van 75 minuten om rijvaardigheid te tonen.
 • Beoordeling van verkeersinzicht, voertuigcontrole, en bijzondere rijverrichtingen.

Fase 2: Didactische vaardigheden

 • Fase 2A: Theorietoets Lesvoorbereiding
 • Een toets met 60 vragen over het voorbereiden van rijlessen in 90 minuten.
 • Onderwerpen: lesprogramma’s ontwerpen, leerlingkenmerken, en leermotivatie.

Fase 2B: Theorietoets lesuitvoering en beoordeling

 • Toets gericht op lesgeefvaardigheden en beoordelen.
 • Onderwerpen: aanbieden van oefensituaties, feedback geven, en coachingsvaardigheden.
 • Na het halen van alle examens in Fase 1 en 2 ontvang je een WRM-stagepas met een geldigheid van 12 maanden.

Fase 3: Stage

 • 40 Uur Stage bij een Rijschool
 • Mogelijkheid om stage te lopen bij rijscholen waarmee Jongepier samenwerkt.
 • Je mag ook zelf een stageplek kiezen.
 • Stage is verplicht voor het behalen van je diploma.

Deze opleiding biedt een grondige voorbereiding voor het beroep van rijinstructeur. Je leert zowel de praktische als de theoretische aspecten van het vak.

Blended Learning: De toekomst van rijinstructeur opleidingen bij Jongepier

In onze snel veranderende wereld is de manier waarop we leren voortdurend in ontwikkeling. Bij Jongepier Opleidingen omarmen we deze verandering door middel van blended learning, een onderwijsstrategie die traditionele klassikale lessen combineert met online leren. Deze aanpak biedt tal van voordelen voor aanstaande rijinstructeurs. In dit artikel leggen we uit wat blended learning precies is, voor wie het geschikt is en voor wie wellicht minder.

Wat is Blended Learning?

Blended learning, of gemengd leren, is een onderwijsmethode waarbij face-to-face onderwijs wordt gecombineerd met online instructies. Dit model integreert het beste van twee werelden: persoonlijke interactie met docenten en medestudenten, en de flexibiliteit en toegankelijkheid van online leren. Bij Jongepier gebruiken we blended learning specifiek voor onze rijinstructeur auto opleidingen. Studenten volgen niet alleen persoonlijke lessen en praktijksessies, maar hebben ook toegang tot digitale cursusmaterialen, instructievideo’s, interactieve oefeningen en online beoordelingen.

Voordelen van Blended Learning

Flexibiliteit: Studenten kunnen leren op tijden die hen uitkomen, wat ideaal is voor hen die al werken of andere verplichtingen hebben.

Toegankelijkheid: Materiaal is altijd en overal toegankelijk, waardoor leren mogelijk is ongeacht de locatie.

Interactie: Het behoud van face-to-face lessen zorgt voor persoonlijke interactie en directe feedback, cruciaal voor praktische vaardigheden zoals rijinstructie.

Zelfgestuurd leren: Studenten kunnen zelf bepalen welke onderdelen ze meer tijd geven, wat leidt tot een dieper begrip en betere retentie van de stof.

 

Voor wie is Blended Learning Ideaal?

Blended learning is perfect voor:

Zelfgemotiveerde leerlingen: Degenen die goed zelfstandig kunnen werken en verantwoordelijkheid nemen voor hun leerproces.

Drukke volwassenen: Mensen die hun carrière willen veranderen of verbeteren, maar die te maken hebben met tijdbeperkingen.

Technologisch vaardige individuen: Studenten die comfortabel zijn met digitale tools en online platforms zullen meer profiteren van dit model.

 

Voor wie is Blended Learning Minder Geschikt?

Hoewel blended learning vele voordelen heeft, is het niet voor iedereen de ideale leermethode.

Het kan minder geschikt zijn voor:

Leerlingen die persoonlijke begeleiding nodig hebben: Sommige studenten presteren beter met meer directe, persoonlijke interactie.

Minder zelfgedisciplineerde studenten: Zij die moeite hebben met zelfmotivatie kunnen het moeilijker vinden om de online componenten van de cursus te volgen.

 

Conclusie

Blended learning is een krachtige methode die de flexibiliteit van online leren combineert met het persoonlijke van traditioneel onderwijs. Bij Jongepier Opleidingen hebben we deze aanpak omarmd om toekomstige rijinstructeurs de beste opleiding te bieden die zowel flexibel als uitgebreid is. Voor de juiste kandidaat biedt het een effectieve route naar een carrière als rijinstructeur, uitgerust met kennis en vaardigheden die relevant zijn in de huidige digitale wereld.

Wil je rijinstructeur worden of meer ontdekken over onze aanpak van blended learning? Maak een geïnformeerde keuze en boek vandaag nog een adviesgesprek via Jongepier Opleidingsadvies

Als je je inschrijft voor onze opleiding rijinstructeur, krijg je:

 • Een gestructureerd lesplan dat je helpt om de stof in een beheersbaar tempo te verwerken;
 • Eerste herexamen inbegrepen:
 • Persoonlijke begeleiding, afgestemd op jouw unieke leerbehoeften, zowel online via Zoom als persoonlijk in het klaslokaal;
 • Een kans om een verschil te maken door nieuwe bestuurders op te leiden en bij te dragen aan de verkeersveiligheid.

De eerste stap op weg naar je nieuwe carrière begint hier. Schrijf je in voor onze opleiding rijinstructeur auto en verander je passie voor autorijden in een lonende carrière. Ben je klaar om je carrière op de weg te starten? Neem vandaag nog contact met ons op of bel ons op 085-4859600.

Bij Jongepier Verkeersopleidingen kun je rekenen op een hoogwaardige opleiding, persoonlijke begeleiding en ondersteuning, en de zekerheid van een 100% slagingsgarantie. Wil je meer weten? Bezoek dan onze informatieavond voor een uitgebreid overzicht van onze opleiding, of vraag een persoonlijk opleidingsadvies aan om de beste route naar je nieuwe carrière te bepalen.

Wacht niet langer, start jouw toekomst op de weg met Jongepier Verkeersopleidingen vandaag nog. Je succes is onze passie, en jouw toekomst begint nu.

 

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om rijinstructeur te worden?

De toelatingseisen tot de opleiding rijinstructeur heeft Jongepier op een rijtje gezet:

 • Geldig rijbewijs categorie B.
 • Nederlands schooldiploma voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs in de theoretische of gemengde leerweg of gelijkwaardig niveau.
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij aanvraag stage fase 3 per 01-01-2020. De VOG moet voldoen aan de punten 11, 21,22, 41, 53, 61, 63 en 84, bij je gemeente zijn deze eisen bekend.
 • Een geschiktheidstoets is mogelijk als je niet aan de toelatingseisen voldoet. Bijvoorbeeld als je wel je rijbewijs hebt, maar geen vooropleiding. Of als je niet zeker weet of jij wel rijinstructeur kunt worden. In zo’n geval kun je een geschiktheidstoets afleggen bij IBKI. Deze toets duurt 90 minuten en bestaat uit de onderdelen beroepscompetenties, taalvaardigheid en coachingsvaardigheid.
 • Ben je je diploma, certificaat of cijferlijst kwijt, of is het beschadigd? Dan kun je vaak een vervangend document aanvragen of downloaden bij DUO. Telefoonnummer DUO (050 – 599 77 78). Zie voor meer informatie (https://duo.nl/particulier/diploma-kwijt.jsp)
 • Heb je een buitenlands diploma dan ben je verplicht dit te laten waarderen.

 

De spoedopleiding tot rijinstructeur bij Jongepier is ideaal voor wie snel en efficiënt de carrière als rijinstructeur wil starten. De opleiding kenmerkt zich door:

 • Een dagopleiding die eens per week plaatsvindt, van 10.30 tot 15.00 uur en duurt 4 maanden, exclusief de periode voor de stage.
 • Je wordt verwacht om wekelijks tussen de 15 en 20 uur aan lesvoorbereiding te besteden.

Voor diegenen die meer flexibiliteit wensen in hun studieaanpak, biedt Jongepier ook de optie voor een reguliere opleiding, hyperspeed of zelfstudie. Deze optie stelt je in staat om de studie op je eigen tempo te doorlopen, wat ideaal kan zijn voor degenen die hun opleiding willen combineren met andere verplichtingen zoals werk of zorgtaken. Dit pad biedt dezelfde kwalitatieve voorbereiding op het beroep van rijinstructeur, maar dan met de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoe je studeert.

Opleidingskosten

Maandtermijnen

Kosten bij vooraf in één keer betalen

Examenkosten

Opleiding Rijinstructeur regulier

€ 3747,- nu tijdelijk  € 3250,-

Bij inschrijving € 500,-  dan 8 maantermijnen van € 349,-

€ 3250,-

€ 1215,-

Opleiding Rijinstructeur spoed

€ 3747,- nu tijdelijk  € 3250,-

Bij inschrijving € 500,-  dan 8 maantermijnen van € 349,-

€ 3250,-

€ 1215,-

Opleiding rijinstructeur hyperspeed

€ 5899,- nu tijdelijk € 5599,-

Bij inschrijving € 899,-  dan 4 maantermijnen van € 1259,-

€ 5599 ,-

Inbegrepen

Zelfstudie theorie

€ 647

x

x

€ 1215,-

Pakket & startdata

Bekijk hieronder wat je kunt verwachten, selecteer een datum
die jou het beste uitkomt en schrijf je in.

Opleiding rijinstructeur
Spoed!

Bij betaling in 1 keer € 3250,-

Of € 500,- bij inschrijving en 8 maandtermijnen van € 349,-

Meest gekozen

Opleiding Rijinstructeur Spoed

Startdata en inschrijven

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!