Rijschool kan zonder investering toch tractorlessen aanbieden

Deel via

De investering van ongeveer honderddertigduizend euro in een tractor met aanhanger is voor veel rijscholen een te hoge drempel om tractorrijlessen aan te bieden. Met de verhuur van meerdere lescombinaties biedt Tractor Academie deze groep rijschoolhouders de kans om door middel van het aangaan van een partnerschap met Tractor Academie of het huren van een lescombinatie via Lestractorverhuur, alsnog lessen voor het nieuwe T-rijbewijs aan te kunnen bieden. “De huidige T-rijbewijs kandidaten zijn namelijk toekomstige B of C kandidaten en ie wil je als rijschool niet naar de concurrent zien gaan.”

 

De te huren lescombinaties voldoen aan alle eisen om tractorrijlessen te kunnen geven en om praktijkexamen mee te doen bij het CBR. “Onze Tractors zijn als eerste van Nederland uitgerust met een Lescam”, vertelt eigenaar Martie Aarts. Tijdens de Lesauto Testdag laat het bedrijf aan rijschoolhouders meer zien omtrent de mogelijkheden van partnerschap of de huur van de combinatie. “De eerste rijscholen, te weten Verkeersschool Ben Verhagen uit Eersel, Verkeersschool Kees van Iersel uit Heesch en Verkeersschool Dam uit Ede en Arnhem, zijn al een samenwerkingsverband met ons aangegaan”, aldus Aarts.

 

Complete combinatie

 

Op 1 juli is het T-rijbewijs ingevoerd als vervanger van het trekkercertificaat. Ter bevordering van de verkeersveiligheid moet iedereen die een tractor wil besturen nu een theorie- en praktijkexamen afleggen. Een kleine groep rijopleiders is sindsdien gestart met het aanbieden van lessen voor dit rijbewijs. Zij hebben een flinke investering gedaan in de tractor met aanhanger om dit op eigen kracht te kunnen doen.

 

Een grote groep potentiële aanbieders van tractorrijlessen werd afgeschrikt door de hoge investeringskosten van meer dan een ton. Daarom wil Tractor Academie deze groep alsnog de kans geven om zich als rijschool te verbreden. “De lescombinaties voldoen aan alle eisen en bieden zo de ideale mogelijkheid om toch met de tractor aan de gang te gaan”, aldus Aarts.

 

Voor iedere tijdsduur

 

De tractor met aanhanger kan voor iedere tijdsduur worden ingehuurd, zowel per dag, per week als voor een langere periode. “Wat veel gebeurt, is dat een rijschool maar één examen per keer kan afnemen, dan wordt dit door Tractor Academie aangevuld tot drie kandidaten zodat het toch rendabel blijft.”, vertelt Aarts. De tractor kan bijvoorbeeld van zaterdagochtend tot vrijdagavond worden gehuurd. In die week kunnen drie kandidaten lessen én examen doen”, zo legt hij uit.

 

Het huren van de tractor kan via Lestractorverhuur, het aangaan van een partnerschap via Tractor Academie. De tractor kan op iedere locatie in Nederland worden afgeleverd.

Rijinstructeur worden?

Wil jij weten hoe? Jongepier geeft je alle geheimen!